Satul Bobeica, model de dezvoltare pentru alte localități din țară. Care este istoria de succes a locuitorilor

Embed:
Mai multe sate din Moldova au reuşit să devină modele de dezvoltare a zonelor rurale. Printre acestea este şi comuna Bobeica din raionul Hânceşti. În doar patru ani, în localitate au apărut drumuri asfaltate, iluminat stradal, iar aproape toate gospodăriile sunt conectate la apeduct. Şi elevii au condiţii mai bune, după ce şcoala a fost termoizolată şi reparată.

Mai mult, după 200 de ani locuitorii din satul Dahnovici, care face parte din comună, au în sfârşit acces către drumul naţional.

"Localitatea nu avea ieşire directă la traseul naţional pentru a merge la Hânceşti sau în altă parte. Oamenii trebuiau să facă ocolişul prin Bobeica sau prin alte sate vecine. Din cauza la 600 de metri de drum, oamenii erau nevoiți să meargă prin glod iarna, pe ploi și să înconjoare 5 km", a declarat Lilian Musteață, primarul comunei Bobeica. 

Pe lângă acest drum, altele au fost asfaltate, fie din resurse locale, fie prin diverse proiecte câştigate.

"Acuma, anul acesta, în cadrul Programului “Drumuri bune”, s-a reușit să construim două segmente de drum, cu o lungime totală de peste un kilometru 300."

După zeci de ani, oamenii nu mai sunt nevoiţi să care apă cu găleată de la fântână, asta pentru că recent a fost inaugurat un apeduct.

"Din instituțiile publice este deja conectat gimnaziul, școala și Primăria. Urmează să conectăm Centrul medical și ocolul silvic și pe parcurs mergem la dorința locuitorilor ca să conectăm 100 de procente", a spus Lilian Musteață, primarul comunei Bobeica. 

Oamenii din localitate spun că extrem de mulţumiţi de ceea ce au.

"E foarte bine, dacă până acum mergeai pe drum şi îţi era frică să nu te împiedici sau să arunce cineva cu o piatră în tine, acum e bine, e foarte luminoasă strada."

"Noaptea mergi pe drum fără frică şi drumul s-a făcut, e foarte bun. "

"Se văd schimbări. Chiar aici acest drum nu era aici înainte şi s-a făcut acum, lumea poate să vină să iasă cu maşinile pe aici. "

Primarul comunei Bobeica susţine că nu se opreşte aici.

"Aș vrea să văd toate drumurile în asfalt, deja trebuie să finalizăm cu conectarea oamenilor la apeduct, gazificarea și următoarea etapă să purcedem la proiectul deja de canalizare", a menționat Lilian Musteață, primarul comunei Bobeica.  

În total, în comuna Bobeica locuiesc aproximativ 3100 de oameni.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu