Satul arde, baba se piaptănă! Primarul din Buşăuca vrea maşină de serviciu de SUTE DE MII de lei

Embed:

Fără drumuri reparate, dar cu maşina nouă. Primarul satului Bușăuca din raionul Rezina vrea să stoarcă bugetul local de 200.000 de lei pentru a-şi cumpăra un automobil de serviciu. Asta în condiţiile în care veniturile localităţii pentru acest an sunt estimate la un milion de lei.

Decizia de a aloca a cincea partea din bugetul local pentru procurarea maşinii a fost votată de cinci consilieri, din totalul celor nouă.  

Locuitorii satului sunt indignaţi şi spun că banii trebuie cheltuiţi, în primul rând, pentru reparaţia drumurilor şi a casei de cultură din sat, dar şi pentru amenajarea unei gropi de gunoi.

Consilierii locali, care nu au susţinut decizia, spun că nu este pentru prima dată când banii publici sunt cheltuiţi nejustificat.

"În anul 2014 au fost alocate 250.000 de lei pentru construcţia terenului de joacă pentru grădiniţa de copii. După cum vedeţi la faţa locului, priviţi pentru ce s-a cheltuit suma alocată. Suma nu coincide cu lucrările efectuate", a spus consilierul local Ion Cazimir. 

"Timp de 13 ani cât el este în funcţie, aici s-a distrus totul, dar vrea o maşină. Casa de Cultură nu avem. A fost construită nouă, dar nu a fost păstrată", a spus consilierul local Taisia Zagorodniuc. 

"Vedeţi, care este starea drumului, care accesează cimitirul. Vedeţi şi în ce stare acum se află cimitirul", a spus consilierul Ion Gavriliţă. 

Primarul localităţii, Vadim Ceban, spune că, dimpotrivă, satul înfloreşte şi nu a fost afectat de criză.

"În sat acum nu prea avem probleme. De ce spuneţi? Criza poate este la nivel de ţara. Avem bani pe cont, nu avem deficitul bugetar", a spus primarul satului Buşăuca, Vadim Ceban. 

Cancelaria de Stat s-a autosesizat în acest caz şi va cere suspendarea acestei decizii.

În satul Buşăuca locuiesc peste 1.000 de oameni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu