Sătenii din Hârtopul Mare s-au delectat cu cea mai bună pomană a porcului, în ajun de Anul Nou pe vechi

Embed:

În ajun de Anul Nou pe vechi, sătenii din Hârtopul Mare, raionul Criuleni, s-au delectat cu cea mai bună pomană a porcului. Nu a lipsit nici izvarul.

Festinul a fost pus la cale de autorităţile locale.

"Super, gustos. Mulţumim celor care le-au pregătit", a spus o femeie.

"Frumos este organizat totul. Totul a fost foarte gustos şi mai ales că mâncăm afară, parcă e şi mai gustos", a menţionat o altă localnică.

"Am mâncat şi a fost gustos, acum mă încălzesc cu un vin fiert", a afirmat un bărbat.

"Oamenii au avut parte de cadouri, mai ales copiii. Din localnici au servit câte o gură de izvar, câte o bucăţică de carne, cum am spus, din pomana porcului, mămăliguţă", a declarat Anatolie Delimarschi, primarului satului Hârtopul Mare, Criuleni.

Ideea de a organiza "Pomana porcului" a venit de la preşedintele degrevat al raionului Criuleni Veaceslav Burlac, prezent la eveniment.

"Am decis să readucem această tradiţie frumoasă în satele noastre. La ziua de azi suntem în a patra localitate din raionul Criuleni şi mâine, de Sfântul Vasile, suntem deja la Paşcani. În fiecare localitate din raionul nostru o să mergem cu aceste sărbători frumoase şi cu aşa-numita pomana porcului", a precizat Veaceslav Burlac, preşedinte degrevat din funcţie al raionului Criuleni.

Tradiţional, sătenii au fost uraţi de mai multe cete din localitate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu