SAT ÎNGROPAT ÎN NOROI! Zeci de familii din Ușurei, Râșcani, BLOCATE în case după fiecare ploaie. Localnicii sunt disperaţi

Embed:
30 de familii din satul Ușurei, raionul Râșcani, rămân blocate în case după fiecare ploaie. O porţiune de drum de doi kilometri, care duce până la traseul asfaltat din localitate, este acoperită cu noroi şi nu are iluminat stradal.

Oamenii spun că cel mai greu le este copiilor, care trebuie să ajungă dimineaţa la şcoală: 

"Pleacă de acăsă curaţi, iar când se întoac hainele sunt pline de noroi. Copilul a căzut într-o baltă, în drum spre școală, și s-a întors acasă. A absentat de la ore".

"Duminică am ieșit cu automobilul, pentru că l-am stricat. Cine o să-mi achite cheltuielile pentru reparații? Eu achit toate impozitele. Nu înțeleg la cine ar trebui să ne adresăm, pentru ca situația să se schimbe".

Mai grav este că nici ambulanțele sau maşinile pompierilor nu pot ajunge la ei:  "Ambulanța vine doar până la magazin. Suntem nevoiți să mergem până acolo pe jos, dar în cazul în care persoana e țintuită la pat, acest lucru este imposibil."

Când se lasă noaptea, situaţia devine şi mai gravă:

"Ieri mergeam cu copilul de doar șapte luni în brațe și am căzut jos. Ne-am lovit ambii".

Primarul satului, promite de patru ani că va soluţiona problema.

"Am planificat pentru 2018 să facem aceste lucrări, dar mai avem bani și jumătate din acel drum îl vom face în acest an. Nu am putut face reparaţii până acum, pentru că nu aveam bani", a declarat Valentina Notoleşneac, primarul comunei Răcăria, Râșcani.

În acest an, comuna Răcăria, în componența căreia se află și satul Ușurei, a primit peste 190 de mii de lei din bugetul de stat pentru reparația drumurilor locale.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu