Şase trucuri ca să ai o digestie bună şi să scapi de problemele de sănătate

Uneori tentaţia de a exagera cu mâncarea este foarte mare. Ca să nu ai probleme cu digestia şi să nu ţi se facă rău este recomandat să respecţi câteva reguli de bază.

Astfel, persoanele care au anumite probleme legate de digestie, dar şi cele sănătoase tun trebuie să fie atente şi să nu exagereze. Moderaţia este cheia. Nu trebuie să-ţi interzici anumite alimente, ci doar să le consumi în cantităţi normale, în asocierile potrivite, astfel încât să nu îngreunezi digestia şi să nu le mănânci la ore nepotrivite.

Iată cum te poţi feri de probleme:

1. Bea ceaiuri neîndulcite

Ţine în casă ceai de muşeţel, mentă şi păpădie, deoarece sunt excelente pentru perioadele în care mănânci mai mult. Consumă câte o cană de ceai neîndulcit la o jumătate de oră după masă. Un alt remediu bun care stimulează digestia este ceaiul verde. Iar dacă te confrunţi cu o senzaţie de greaţă, pregăteşte-ţi un ceai de ghimbir proaspăt.

2. Ţine la îndemână medicamentele pentru digestie

Colebilul, trifermentul, debridat sau dygenzim forte sunt câteva dintre medicamentele care te pot ajuta atunci când ai nevoie.

3. Ţine în casă cărbunele activat şi capsule cu ulei de mentă

Cărbunele activat absoarbe gazele şi bacteriile de la nivelul stomacului. Capsulele cu ulei de mentă uşurează digestia şi te ajută atunci când ai senzaţia neplăcută de balonare.

4. Kiwi şi ananas

Singurele fructe recomandate imediat după masă sunt kiwi şi ananasul proaspăt. Ambele conţin enzime care ajută digestia.

5. Nu consuma mai multe tipuri de băuturi alcoolice la masă

Ar fi bine să te limitezi la un singur tip de alcool şi într-o cantitate rezonabilă. În caz contrar, băuturile tari pot să perturbe grav procesul de digestie şi te vei confrunta cu simptomele indigestiei.

6. Atenţie la carnea grasă şi maioneză!

Dacă ai probleme de digestie, încearcă să eviţi produsele cu maioneză şi carnea cu foarte multă grăsime. Sau, cel puţin, gustă din ele, însă doar ca să-ţi faci pofta şi nu le asocia cu alte produse care îngreunează digestia. Alege maioneza light şi combină carnea cu salată proaspătă/spanac sau legume mexicane sotate. 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu