Şase tineri ambiţioşi vor reprezenta Moldova la olimpiada internaţională "FIRST GLOBAL Challenge"

O competiţie de nivel mondial, 8 motoare, cam 1.000 de piese asamblate şi câteva luni de muncă. Cam de aceste ingredinte a avut nevoie o echipă de tineri pentru a crea un robot de purificare a apei.

Ediţia din acest an a olimpiadei "FIRST GLOBAL Challenge" şi-a propus să abordeze problema globală a deficitului de apă și contaminarea acesteia, scrie prime.md.

Republica Moldova va fi reprezentată la această competiţie de șase tineri ambiţioşi, campioni naţionali şi internaţionali la robotică. Ei au mai participat la competiții în Estonia, Danemarca și Spania.

Din aprilie organizatorii olimpiadei le-au trimis scema și detaliile lego, iar acum robotul e gata pentru a fi prezentat. Are opt motoare şi aproximativ 1.000 de piese asamblate.

Evenimentul este destinat adolescenților cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani se va desfășura la Washington DC (SUA) în perioada 16-18 iulie 2017. Ai noștri vor fi printe participanții din 164 de țări.

Participarea tinerilor la olimpiada modială de robotică este posibiliă datorită suportului oferit de Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională și Guvernul Suediei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu