Șase sportivi participanți la JO 2008, depistați pozitiv după o nouă analiză a eșantioanelor

Cinci halterofili și o atletă, participanți la Jocurile Olimpice 2008 de la Beijing, unde patru dintre ei au obținut medalii, au fost depistați pozitiv după o nouă analiză a eșantioanelor de la acea competiție, cerută de Comitetul Internațional Olimpic (CIO), scrie Agerpres.

Atleta este rusoaica Tatiana Firova, specialistă a probei de 400 m, medalie de argint la Beijing cu ștafeta țării sale. Această ștafetă a fost deja descalificată în luna august, după ce a fost depistată pozitiv o altă componentă a sa, Anastasia Kapacinskaia.

Clasată pe locul 6 în proba individuală de 400 m, Firova a fost depistată pozitiv la turinabol și testosteron.

Restul sportivilor privați de medalia obținută sunt halterofili: rusoaicele Nadejda Evstiuhina, bronz la 75 kg (turinabol și EPO) și Marina Șainova, argint la 58 kg (turinabol și stanozolol) și armeanul Tigran Martirosian, bronz la 69 kg (turinabol și stanozolol).

De asemenea, la Jocurile din 2008 au fost găsiți dopați halterofilul moldovean Alexandru Dudoglo, locul 9 la 69 kg, și azerul Intigam Zairov, locul 9 la 85 kg.

CIO a cerut analize suplimentare pe eșantioanele prelevate la Jocurile din 2008 de la Beijing și cele din 2012 de la Londra, pentru a beneficia de metode de analiză mai perfecționate, capabile să detecteze prezența unor substanțe interzise care în epocă nu puteau fi scoase în evidență.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu