Şase români de pe nava "Diamond Princess", blocată de mai bine de trei săptămâni într-un port din Japonia, au fost aduşi acasă

Embed:

Şase români de pe nava "Diamond Princess", blocată de mai bine de trei săptămâni într-un port din Japonia, au fost aduşi acasă. Din Japonia, românii au fost transportaţi la Berlin cu un avion, iar de acolo au ajuns la Bucureşti cu un avion militar. Transportul a fost efectuat în condiții speciale, pentru a evita o eventuală contaminare cu noul tip de coronavirus, cu toate că românii au fost testaţi, iar rezultatele au arătat că nu sunt bolnavi.

Drept măsură de precauţie, românii au fost plasaţi în carantină timp de 14 zile, într-un loc secret din Bucureşti. În ceea ce-i priveşte pe cei doi români infectați cu noul coronavirus şi internaţi în Japonia, Ministerul român de Externe susţine că starea lor de sănătate este bună.

Ambasada României la Tokyo este în legătură permanentă atât cu ei, cât și cu ceilalți nouă cetățeni români, membri ai echipajului, care au rămas pe vasul de croazieră. Alături de ei se află şi cei trei moldoveni angajaţi pe navă. Ei vor părăsi vasul doar după ce toţi pasagerii vor fi evacuaţi.

"Diamond Princess" e în carantină din 4 februarie, în portul japonez Yokohama, iar săptămâna aceasta a început evacuarea celor care nu sunt infectaţi cu coronavirus. 

loading...

Lasă un comentariu