Şase producători de struguri din raionul Cantemir, traşi pe sfoară de un antreprenor din raionul Ialoveni

Embed:
Şase producători de struguri din satul Sadîc, raionul Cantemir, se plâng că au fost traşi pe sfoară de un antreprenor din raionul Ialoveni. Anul trecut, agricultorii i-au dat acestuia toată recolta dar nu au primit nici acum banii. Unul dintre fermieri are de recuperat 600 de mii de lei.

"Am dat în jur la o sută de tone doar eu. În afară de oamenii aceştia care au dat câte 30-40 de tone şi au fost, tot, amăgiţi. Noi suntem disperaţi şi nu ştim unde să ne adresăm după ajutor. Avem o gramadă bani luaţi pentru chimicate", a menţionat Ilie Motorniuc, producător de struguri.

În culmea disperării sunt şi ceilalţi localnici traşi pe sfoară.

"Eu am dat o tonă 500 de kg sortul Moldova şi trebuie să-mi dea 9990, fără zece lei zece mii de lei trebuie să-mi dea. Munca noastră este egal cu zero. Nesocotind că suntem pensionari, bătrâni, vai de capul nostru cum lucrăm via aceasta. Şi la sfârşit rămânem cu nimic, numai cu munca".

"Din 36 de tone, el mi-a achitat doar zece tone. 26 de tone nu s-a achitat nici azi, în sumă de, undeva, două sute de mii. În septembrie eu l-am sunat pe el şi a spus că ce va rezolva judecată, aceea va fi, eu nu vă pot ajuta cu nimic".

Potrivit păgubiţilor, compania care i-a lăsat fără recoltă, dar şi fără bani, este "Selena-Bivol", cu sediul în satul Costeşti, raionul Ialoveni. Am reuşit să discutăm la telefon cu un angajat al acesteia, dar nu am reuşit să aflăm mare lucru.

"Eu vă spun încă odată, nu sunt la curent cu toate, de aceea o să vă expediez numărul directorului. Dar dumneavoastră cine sunteţi? – Eu sunt angajat", a subliniat un angajat al companiei Selena-Bivol SRL.

În cele din urmă, angajatul nu ne-a expediat niciun număr de contact şi nici nu a mai răspuns la telefon. Agricultorii păgubiţi sunt dezamăgiţi de întreaga situaţie şi se gândesc serios să plece din ţară.

"Soluţia acestei probleme, uitaţi-vă cât e de frumoasă, într-o zi toporul şi o dăm jos toată şi plecăm peste hotare că acolo e soluţia noastră. Zece ani am stat în Italia, am venit să facem ceva frumos şi uitaţi-vă cu ce ne alegem, ne ducem în minus", a declarat Ilie Motorniuc, producător de struguri.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu