Şase moldoveni şi doi cetăţeni străini, suspectaţi de punerea în circulaţie a cardurilor false. Cum funcţiona schema

Embed:

Poliţia cercetează penal mai multe persoane suspectate de punerea în circulaţie a cardurilor bancare false. Este vorba despre un grup format din 8 memri, cu vârstele cuprinse între 19 şi 30 ani, locuitori ai raioanelor Edineţ şi Bălţi, și doi cetăţeni străini.

Potrivit oamenilor legii, infractorii acţionează de la începutul anului curent. La 6 februarie, forţele de ordine au reţinut în flagrant delict doi membri ai grupului, într-un supermarket din municipiul Bălţi. Tinerii au procurat articole de tutungerie, în sumă de peste 8.000 lei, le-au împărțit între ei și au încercat să plătească fiecare cu câte un card fals.

Ulterior, poliţia i-a identificat şi pe ceilalţi șase membri ai grupului, doi dintre care s-au dovedit a fi angajaţi ai supermarketului, în care au fost reţinuţi tinerii. Cetățenii străini erau responsabili de falsificarea cardurilor și introducerea lor în Moldova, iar moldovenii cumpărau și transportau marfa. Pentru o tranzacție ilicită, cetățenii moldoveni primeau un procent stabilit din timp cu cetățenii străini, din suma totală operată.

La moment, șase suspecţi sunt cercetaţi în stare de libertate. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă între 5 şi 10 ani de închisoare. Cei doi cetățeni străini au reușit să părăsească ţara, fiind anunțați în căutare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu