Şase instituţii de învăţământ vor fi renovate cu bani din bugetul de stat

Embed:

Cabinetul de miniștri a aprobat o Hotărâre de Guvern privind finanțarea lucrărilor de renovare a instituțiilor de învățământ primar, gimnazial și liceal din subordinea autorităților publice locale în anul 2017.

Din bugetul de stat vor fi alocate 110 milioane de lei pentru renovarea liceelor din oraşul Iargara, raionul Leova, comuna Goteşti din raionul Cantemir, oraşul Costeşti din raionul Râşcani, satul Sipoteni din raionul Călăraşi, satul Sălcuţa din raionul Căuşeni și a gimnaziului din comuna Vărzăreşti, raionul Nisporeni.

Mijloacele financiare necesare pentru renovarea celor șase instituții de învățământ au fost aprobate în Legea Bugetului de Stat pentru 2017, din contul împrumutului acordat de Banca Mondială, în cadrul proiectului "Reforma în Educație".

Cei mai mulți bani va primi Liceul Teoretic "Meşterul Manole" din localitatea Sălcuța, raionul Căușeni. Pentru lucrările de renovare a acestei instituții vor fi transferate aproape 25 de milioane de lei. Ceva mai puțin, aproximativ, câte 20 de milioane de lei, vor fi alocate pentru liceul "Mihai Eminescu" din satul Sipoteni, raionul Călărași și liceul "Lucian Blaga" din orașul Iargara, Leova.

Aproape câte 18 milioane de lei vor primi liceul "Vasile Pîrvan" din comuna Gotești, Cantemir și liceul "Silvian Lucaci" din orașul Costești, Râșcani. Cei mai puțini bani vor fi alocați pentru modernizarea gimnaziului "Alexandru cel Bun" din comuna Vărzărești, raionul Nisporeni.

Proiectul, care prevede renovarea şcolilor urmează să fie implementat de administraţiile publice locale din fiecare raion. Pentru a nu admite abateri în procesul de lucru, acesta va fi monitorizat de reprezentanţii Ministerului Educaţiei. Sumele vor fi alocate pentru schimbarea rețelelor electrice, a sistemelor de alimentare cu apă și canalizare, dar și pentru construcția stațiilor de epurare și a centralelor electrice.

Anul trecut, în total, au fost reparate peste 1300 de școli din țară. Costurile s-au ridicat la aproximativ 200 de milioane de lei, bani alocați din bugetul de stat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu