Șase inspectori vamali vor fi demişi din funcţii. Încălcările GRAVE comise de aceştia

Embed:

Șase inspectori vamali urmează a fi eliberați din funcții pentru comiterea mai multor ilegalităţi.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului vamal, trei dintre inspectori activează în cadrul postului vamal "Costești". Potrivit materialelor anchetei, aceștia au permis introducerea în țară a mai multor vehicule cu numere de înmatriculare străine, care aveau expirat termenul maxim de aflare pe teritoriul Republicii Moldova (180 de zile).

Alți doi angajați și-au însușit ilegal mai multe pachete de țigări, care depășeau limita admisibilă la intrarea în România. Ambele încălcări au fost consemnate la postul vamal "Leușeni". Primul caz a fost relevat datorită unei plângeri depuse de un cetățean al Bulgariei, care a declarat că vameșul i-a reținut 8 pachete din cele 10 prezentate la control, invocând că partea română nu autorizează introducerea unei cantități mai mari. Ulterior, în cadrul anchetei de serviciu demarate, ofițerii Direcției integritate și supraveghere a Serviciului Vamal au stabilit că cantitatea reținută nu a fost documentată și transmisă subdiviziunilor antifraudă, așa cum prevede procedura legală.

În cel de-al doilea caz, momentul însușirii ilicite de către un vameș, a altor 8 pachete de țigări, a fost surprins de către camerele de supraveghere video, gestionate de către ofițerii securității interne.

Propus spre eliberare din serviciu este și un angajat al postului vamal "Sculeni". Acesta este sancționat pentru că a permis introducerea în țară a mai multor loturi de încălțăminte uzată. Mărfurile au fost reținute în cea de-a doua linie de control. Microbuzul în care au fost găsite bunurile, a traversat frontiera prin postul vamal "Sculeni".

Serviciul Vamal condamnă cu vehemență asemenea comportamente și le califică ca fiind incompatibile cu statutul de angajat al sistemului vamal.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu