Șase femei ținute captive, drogate și obligate să se prostitueze. Un grup infracţional, reținut de poliție (VIDEO)

Embed:

Șase fete, printre care două sunt minore, din familii social vulnerabile și din satele din Moldova erau obligate să se prostitueze contra cost de către o grupare infracţională specializată.

Din grupare făceau parte mai multe femei și bărbați care au fost reținuți de poliție.

Suspecţii închiriau apartamente în raza municipil Chişinău şi puneau la dispoziţia victimelor telefoane mobile, pentru a putea fi contactate de clienţi, iar în cazul în care apărea necesitatea de a se deplasa pe adresa indicată de client, suspecţii le conduceau cu maşinile lor. Anunţurile vizând prestarea serviciilor sexuale erau postate pe anumite site-uri de către suspecţi şi banii clienţilor la fel erau colectaţi de către aceştia.

În cazul în care, victimele traficului de fiinţe umane, declarau că refuză să presteze servicii sexuale în folosul suspecţilor, acestea erau agresate fizic sau verbal, ameninţate cu răspândirea informaţiilor confidenţiale familiilor lor. Pentru a fi siguri că victimele nu vor fugi şi nu-i vor denunţa organelor de drept, suspecţii încuiau victimele în apartamentele închiriate, le impuneau să întrebuinţeze droguri de tip “sare”. Drogul respectiv aducea victimele la o stare în care nu simţeau necesitatea de a dormi mai mule zile consecutiv, pentru a putea deservi mai mulţi clienţi.

Actualmente, se întreprind acţiuni de urmărire penală, măsuri speciale de investigaţii şi investigaţii financiare paralele necesare stabilirii tuturor circumstanţelor cazului, acumulării probelor, stabilirii tuturor victimelor, precum şi a persoanelor implicate în această schemă ilegală, în vederea tragerii lor la răspundere penală.

Persoanele culpabile de traficul de copii riscă până la 20 de ani de închisoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu