Sărbătorirea Zilei Vinului în PMAN, sub semnul întrebării. PROPUNERILE autorităţilor şi a organizatorilor

Embed:

Sărbătorirea Zilei Vinului în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi în acest an este sub semnul întrebării. Organizatorii susţin că odată ce bulevardul Ştefan cel Mare va intra în şantier, vor fi nevoiţi să caute o altă locaţie. Intenţia de a schimba formatul evenimentului, însă, îngrijorează agenţiile de turism.

Cei de la Oficiul Naţional al Viei şi Vinului nu știu unde să desfășoare sărbătoarea.

"Versiunea de bază este la Piaţa Marii Adunări Naţionale. Examinăm şi altă versiune care ar fi bulevardul Ştefan cel Mare. În perimetru străzilor Bănulescu Bodoni şi Petru Movilă. Şi a treia versiune este Moldexpo", a menţionat directorul adjunct al Oficiului Național al Viei și Vinului, Vladimir Grosu.

Conducerea Agenţiei Naţionale a Turismului şi operatorii turistici, însă, nu sunt de acord.

"Dat fiind faptul că majoritatea cazărilor se află în Chişinău şi amplasarea nu departe de hoteluri joacă un rol important în acest sens, desigur venim cu ideea şi propunerea de a menţine totuşi ca locaţia să aibă loc anume în Piaţa Marii Adunări Naţionale", a precizat directorul Agenției Naționale a Turismului, Stanislav Rusu.

"Turiştii care vin în Republica Moldova în perioada desfăşurării Sărbătorii Vinului, deja vizitează unele locuri, iar Festivalul propriu-zis ei vor să-l vadă în Capitală, în Piaţa Marii Adunări Naţionale", a punctat Ecaterina Prodaniuc, operator turistic.

Anul trecut, Ziua Vinului a fost desfășurată în incinta vinăriilor, iar micii producători s-au reunit la Butuceni, întrucât centrul Capitalei era ocupat de corturile protestatarilor. Astfel, numărul turiştilor a fost de 17 mii, în timp ce în 2014, sărbătoarea a reunit 100 de mii de petrecăreţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu