Sărbătorile reunesc moldovenii acasă! Oamenii vin de la mii de kilometri depărtare pentru a fi alături de cei dragi

Embed:
Moldovenii care muncesc peste hotare revin acasă de sărbători, iar cei de pe loc aleg să-și petreacă vacanţa în străinătate. Angajaţii punctului de trecere Leuşeni spun că în această perioadă numărul de călători care intră în ţară a crescut semnificativ. Pentru a face faţă fluxului mare de oameni, în aceste zile lucrează mai mulţi poliţişti de frontieră decât de obicei.

Oamenii vin de la mii de kilometri depărtare pentru a-și vedea rudele:

"Ne întoarcem din Regatul Unit. Ne așteaptă familia, soția, copii, părinții. Venim să sărbătorim și plecăm înapoi".

Aceştia nu vin cu mâinile goale. Ei aduc cadouri pentru apropiații lor: "Cadourile sunt pregătite toate. Sacul e plin. Aici avem dulciuri, acolo haine, flori. Cadouri pentru nepoți, surori, frați mai mici. Flori pentru mama, flori pentru soră și aici pentru neopoțică, o păpușă."

Oamenii spun că abia aşteaptă să-i revadă pe cei dragi: "Trăim în Germania, ne întoarcem acasă să vedem rudele, părinții, rudele. Iată copii vor să-și vadă bunicii".

În timp ce unii moldoveni vin în țară, alții pleacă să sărbătorească peste hotare:

"Mergem să vedem Clujul. Vom petrece Crăciunul acolo în familie. O să ne distrăm, dacă va fi zăpadă vom merge la săniuș, copilul vrea foarte tare".

Pentru a evita cozile la punctele de trecere, în perioada sărbătorilor,autorităţile au luat măsuri suplimentare.

"Fluxul de călători prin punctele de control și trecere a frontierei s-a majorat. În acest context a fost suplinit numărul angajaților pentru a reduce timpul de așteptare al călătorilor și verificarea actelor să aibă loc mai operativ", a declarat Andrian Toderiţă, șef de post.

În ultimele 24 de ore prin punctul de trecere Leușeni au traversat peste nouă mii de oameni.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu