Sărbătorile de iarnă, tot mai aproape. În pieţele din ţară vor ajunge brazii de Crăciun. Cât vor costa

Embed:

Iarna bate la uşă, iar cei mai nerăbdători deja dau startul pregătirilor pentru sărbători. În curând, în pieţele din ţară vor ajunge brazii de Crăciun. Anul acesta, Moldsilva intenţionează să pună în vânzare 48 de mii de pomi. Coniferii crescuți în pepiniere vor începe să fie comercializați după 15 decembrie.

În pepiniera din Străşeni cresc în jur de 28 de mii de pomi. Anul acesta, acolo vor fi scoși în vânzare aproape 3.100 de coniferi.

"Ca de obicei, tăierea pomilor de Crăciun pentru piață se face cam de la 15 decembrie, odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă. În anul acesta avem preconizat tăierea a 3100 pomi de Crăciun, dimensiuni de la un metru, șase, șapte și chiar peste zece metri", a menţionat Sergiu Chihai, inginer-șef al Întreprinderii Silvocinegetică din Străşeni.

Prețul brazilor nu diferă de cel de anul trecut. Un metru de molid costă 36 de lei, iar unul de pin - 25 de lei. Coniferii mai înalți, de doi metri, de obicei, sunt solicitați de școli, grădinițe și întreprinderi.

Conducerea agenției "Moldsilva" aminteşte că tăierea ilegală a brazilor se pedepseşte cu o amendă de până la 1.000 de lei, plus suma prejudiciului cauzat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu