Sărbătorile de iarnă le aduc venituri majorate detailiştilor

Embed:

Perioada sărbătorilor de iarnă este o bună ocazie şi pentru comercianţii care îşi vând produsele în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Deşi spun că anul acesta vânzările sunt mai mici decât cele din anul trecut, cozile la tarabe au fost interminabile.

Plăcintele şi vinul fiert au fost şi de această dată la mare căutare:

"Avem plăcinţele de casă, prăjite pe tava, foarte gustoase, plăcinţele coapte, ceai, cafea, izvar, vin fiert avem foarte gustos. Oameni sunt, dar se vede că nu sunt bani şi nu prea sunt cumpărători. "

Printre cei care obţin o sursă de venit în plus sunt şi studenţii, care îi distrează pe oaspeţii din Piaţă.

"Din trei lovituri dacă daţi toată piramida jos, câştigaţi un ursuleţ de pluş. 30 de lei şapte lovituri."

"Sunt student şi asta e aşa, în loc de vacanţă un pic de serviciu ca să pot achita contractul şi mă rog, nevoile personale."

Vedetele Pieţii Marii Adunări Naţionale sunt Moşii Crăciun şi Crăciuniţele. Toţi cei care vor să facă o fotografie alături de ei, trebuie să plătească zeci de lei:

"Anul trecut erau mai mulţi, anul acesta - mai puţini. Anul trecut era 30 de lei o fotografie şi o dădeam pe loc, anul acesta tot aşa."

Şi supermarketurile îşi triplează veniturile de sărbători. Bucatele gata făcute au fost printre cele mai căutate produse.  

 "Practic s-a dublat şi s-a triplat chiar. Cele mai solicitate au fost produsele din carne preparate din timp. Noi am făcut faţă acestui flux, culinăria a lucrat în două schimburi pentru ca să nu lipsească nimic de pe masa gospodinelor", a spus un reprezentant al unui supermarket, Natalia Slepţov.

Pentru că preţurile sunt pipărate, oamenii strâng bani din timp:   

"Acum de sărbători s-au mărit preţurile la toate. Pentru copii faci tot posibilul şi le iei măcar cât de puţin."

"Nu sunt prea accesibile preţurile."

 "Normale, accesibile, în schimb pentru distracţiile la copii sunt cam prea scumpe."

Tarabele, dar şi caruselele se vor afla în Centrul capitalei până în data de 14 ianuarie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu