Sărbători printre gunoaie. Oraşul Bălţi este îngropat în deşeuri. Autorităţile municipale nu pot rezolva problema

Embed:

Locuitorii oraşului Bălţi riscă să înceapă un nou an tot cu mormane de gunoi pe străzi. Autorităţile nu reuşesc să depăşească problema deşeurilor menajere.

Locuitorii oraşului spun că e o situaţie fără precedent. La doar câteva zile până la Revelion, astfel de mormane de gunoi pot fi văzute în fiecare curte din Bălţi. Autorităţile nu au reuşit să suplimeze numărul de tomberoane după ce agentul economic care a prestat servicii de evacuare a deşeurilor şi-a suspendat activitatea, aşa că pungile cu gunoi sunt aruncate chiar pe jos.

Acest lucru îi nemulţumeşte pe mulţi locuitori din oraş care spun că sunt nevoiţi să suporte mirosul neplăcut şi situaţia insalubră din preajma platformelor de gunoi.

Mai mult, unii oameni s-au plâns că în subsolurile blocurilor şi în apartamentele lor au apărut şobolani şi şoareci din cauza gunoiului de peste tot, după ce acum o săptămână agentul economic care a prestat servicii de evacuare şi-a sistat activitatea din cauza presiunilor pe care le-a avut din cauza primarului penal, Renato Usatîi.

Serviciile de evacuare au fost preluate de o companie municipală, care însă nu face faţă volumului de lucrări. Zilnic se evacuează doar 30% din volumul total de deşeuri.

Situaţia riscă să se agraveze deoarece în perioada sărbătorilor volum de gunoi de obicei se măreşte în medie cu 20%. Autorităţile trebuie să întreprindă urgent măsuri pentru a evita o catastrofă ecologică.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu