Sărbători mai calde pentru 48 de copii nevoiaşi din Bahmut. Micuţii au primit daruri şi au vizitat Târgul de Crăciun

48 de copii nevoiaşi din comuna Bahmut, raionul Călăraşi, au avut parte de surprize în ajunul sărbătorilor de iarnă. Ei au primit jucării, haine şi încălţăminte. Banii pentru cadouri au fost adunaţi de mai multe persoane care au decis să facă o faptă bună.

Startul evenimentului a fost dat într-un local din Capitală, unde copiii au mâncat pizza şi s-au distrat alături de Moş Crăciun.

"Foarte fericită, le mulţumesc oamenilor care au realizat acest cadou în ajunul Crăciunului pentru copii mai orfani şi le mulţumesc din suflet."

"Ziua de astăzi îmi pare foarte plăcută pentru că merg pentru prima dată în Chişinău singur."

"Vreau să mulţumesc tutror oamenilor care au făcut acest cadou şi lui Moş Crăciun pentru dulciuri."

Ideea de a aduce zâmbete pe cipurile copiilor i-a venit scriitorului Tudor Pruteanu, care, împreună cu colegii săi, a decis să facă o lansare de carte în scop caritabil.

"O prezentarea de carte pentru copii deosebiţi şi aleşi pentru ca să împlinească dorinţele cele mai deosebite şi cele mai alese şi mulţumită la oameni foarte buni şi luminoşi care sunt aici pe loc s-au realizat aşa lucruri frumoase", a spus Tudor Pruteanu, scriitor.

De dragul copiilor, mai mulţi voluntari au adunat bani şi au reuşit să aducă zâmbetul pe faţa copiilor.

"Ideea a fost că haideţi să facem un Crăciun care poate noi nu l-am avut în copilărie alături de părinţii noştri pentru că atunci erau altfel vremurile", a declarat Rodica Madan, sponsor.

"Mână de la mână am pus să le cumpărăm copilaşilor cizmuliţe de iarnă, deci fiecare copil va pleca cu hăiniţe bune, sacouri, paltonaşe, rochiţe, pantaloni, malete", a spus Ileana Puică, organizatoarea evenimentului.

Copii au venit la Chişinău însoţiţi de primarul comunei Bahmut.

"Direcţia educaţie Călăraşi ne-a acordat transport pentru astăzi, un autobuz şi o rutieră. Când ne-am apropiat de iazul Ghidighici, toţi s-au ridicat şi s-au uitat adică a fost ca o surpriză, nu au văzut aşa lac mare", a spus Igor Godea, primarul comunei Bahmut, raionul Călăraşi.

Copiii au fost în vizită şi la Târgului de Crăciun din Capitală. Mulţi micuţi, care nu au mai fost niciodată în Chişinău, au rămas impresionaţi de cele văzute.

"Cel mai mult la târg îmi place roata şi caruselul. Această zi pentru mine o să fie memorabilă."

"Mie mi-a plăcut să mă primblu şi să-l văd pe Moş Crăciun. Aş vrea să mă dau cu căluţii şi să văd casa lui Moş Crăciun."

La finalul zilei, copii au mers la cinematograf pentru a privi un desen animat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu