Sărbătoarea Vinului continuă în PMAN. Oamenii au cântat și s-au distrat la un pahar de vin

Embed:

Sărbătoarea Vinului continuă în Piaţa Marii Adunări Naţionale. În acest an, un număr record de 60 de vinificatori şi-au expus cele mai selecte produse pentru oaspeţi. De asemenea, în premieră, la Chişinău au venit şi producători din România.

Vizitatorii au posibilitatea să guste din vinurile şi bucatele tradiţionale, iar buna dispoziţie este asigurată de mai multe colective folclorice.

Aseară în Piaţă a dominat voia bună, iar oamenii au cântat și s-au distrat la un pahar de vin.

"Văd că vin cam puțin. Frigărui și un cântec și îi tot bine. Ansamblul Etnofolcloric Geto Dacii din Horăști, Ialoveni."

"Să dea Dumnezeu să avem și o stare sufletească pe măsura sărbătorii de azi. Am cântat, au cântat lume, s-au veselit și se mai veselesc, să mai dea Dumnezeu mai multă veselie."

"În acest an am venit cu un oaspete din Turcia, pentru că a rămas impresionat de această sărbătoare și este fascinat de tot ce se întâmplă aici."

Sărbătoarea a culminat cu un concert de excepție la care au evoluat Nelly Ciobanu și trupe renumite precum Brio Sonores, Doredos sau Vally Boghean Band.

"Mă relaxez, servesc un pahar de vin gustos. Le dau un sfat bun la toti, să servească un vin de-a nostru moldovenesc gustos, nu de șe-l făcut cu drojdie."

"Am venit în această seară aici să-l ascult pe Vally Boghean. Mă simt foarte bine și pot să vă spun că nu consum alcool absolut deloc, dar asta cred că nu e o cauză de a nu veni la acest eveniment."

Sărbătoarea Naţională a Vinului a ajuns la cea de-a 17-a ediţie. În acest an, pentru modernizarea infrastructurii vinăriilor s-au investit peste 150 de milioane de lei.

Ministerul Agriculturii estimează o recoltă de peste 660 de mii de tone de struguri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu