SĂRBĂTOAREA CĂRŢII ROMÂNEŞTI. La Chişinău va avea loc Târgul Bookfest

Chişinăul va sărbători în perioada 29 august - 2 septembrie cartea românească. Aproximativ 50 de edituri de pe ambele maluri ale Prutului vor fi prezente și peste 50 de mii de volume vor fi expuse în cadrul târgului Bookfest.

"La început de toamnă, la început de an şcolar şi tradiţional la sfârşit de vară, venim cu o injecţie de carte bună către toţi iubitorii de carte. Vom avea un program extrem de amplu. Lansări de carte, expoziţii, întâlniri cu cititorii scriitorilor, jocuri intelectuale", a spus Monica Babuc, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

În acest an, volumele expuse la salonul de carte vor fi vândute cu reducere de până la 40%.

"Vor fi foarte multe reduceri de preţ, vor fi evenimente importate. Primul eveniment în cadrul salonului este lansarea Marii Istorii ilustrate a României şi Republicii Moldova", a spus Gheorghe Prini, preşedintele Uniunii Editorilor din Moldova.

În prima zi de târg, cinci edituri din România vor lansa volume la Chişinău, iar a doua zi, în incinta Bibliotecii Naţionale, va fi prezentat salonul muzical cu genericul "Pe punte de cântec spre Unire".

"Într-un an deosebit, în anul Centenarului, sigur că multe edituri care vor veni, vor veni cu ediţii de istorie, cu dicționare, cu colecţii de carte, care sunt menite să le readucă în actualitate. Opere uitate, personalităţi uitate", a spus Valeriu Matei, președintele Insitutului Cultural Român la Chișinău.

Târgul Bookfest va fi deschis între orele 10:00 şi 20:00.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu