Sărbătoare sportivă la Glodeni. Zeci de tineri au participat la cea de-a doua ediție a Turneului de Lupte Libere

Embed:
Sărbătoare a sportului în orașul Glodeni. Mai bine de 200 de luptători din Moldova și Ucraina au participat la cea de-a doua ediție a Turneului de Lupte Libere. Evenimentul a fost organizat de Școala sportivă de Juniori și susținut de tinerii democrați din localitate.

Acest sportiv, care practică sportul încă din clasa întâi, spune că şi-a spus drept scop să devină campion mondial.

"Lupta e în mâinile mele și mereu mă stărui ca să câștig. Foarte mult mă bucur când cineva dezvoltă sportul acesta mai departe și mă bucur foarte mult să iau parte la aceste turnee", a spus Artur Herghelinic, sportiv.

"Eu vreau să devin campion. Îmi place să lupt cu alți băieți și să obțin experiență", a  spus un luptător.

Printre participanţi au fost şi juniorii.

"Îmi place să înving, când câștig îmi place tare mult și vreau să devin campion", a spus David Rahimov, sportiv.

Orice competiție îi mobilizează și pe antrenori.

"Noi, corpul de antrenori din raionul Glodeni, să participăm și să muncim cot la cot cu copiii, să-i motivăm să-i aducem în sălile de sport ca să ajungem la cea mai înaltă treaptă, la Jocurile Olimpice", a spus Dumitru Galesco, antrenor.

Luptătorii au fost susţinuţi şi de părinţi.

"Viitorul nostru sunt copiii și îi ei se investește cel mai mult și cum au spus oaspeții noștri într-un corp sănătos o minte sănătoasă", a spus o femeie.

"Este un lucru foarte important anume pentru dezvoltarea personalității acestor mici copii care ei speră spre un viitor al Moldovei, spre dezvoltare, ceva frumos",a  spus o femeie.

Competiția la lupte libere a fost organizată cu sprijinul agenților economici şi autorităţilor locale.

"Am antrenat la desfășurarea acestui eveniment mai multe persoane agenți economici, oameni cu suflet mare. Acest eveniment are loc pentru a demonstra că și în raionul Glodeni se face sport și noi, glodenenii, putem organiza evenimente de nivel național", a spus Ion Cojocari, consilier raional, președinte al OT a PDM.

Bătălia s-a dat pentru "Cupa președintelui raionului Glodeni".

"Noi nu putem să mergem înainte, să privim în viitor dacă nu vom avea o societate educată, cultă și sănătoasă. Și anume sedentarismul, care este dezvoltat la tânăra generație, este o problemă pentru noi, societatea în ansamblu", a declarat Ion Leucă, președintele raionului Glodeni.

În afară de medalii, cupe și diplome, învingătorii turneului au fost premiați şi cu bani.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu