Sărbătoare pentru fotbalul moldovenesc: Zimbru Chişinău aniversează 66 de ani

Embed:

Aniversarea de 66 de ani a clubului Zimbru este o adevărată sărbătoare pentru fotbalul moldovenesc. Foştii jucători ai clubului din capitală i-au urat succes celei mai iubite echipe din ţară.

De-a lungul anilor la Zimbru au crescut cei mai buni jucători moldoveni. Deşi nu mai fac parte din familia Zimbru, majoritatea îşi aduc aminte de perioada petrecută la acest club.

"Conducererea clubului, antrenorii şi fotbaliştii trebuie să facă tot posibilul ca Zimbru să ajungă la cel mai înalt nivel. Toţi ne dorim ca echipa să fie printre primele trei în Campionatul Moldovei şi să joace în Cupele Europene", a declarat fostul jucător de la Zimbru Vladimir Gosperschi.

"Vreau să urez echipei Zimbru şi suporterilor mult noroc. Sper că echipa va reveni la nivelul pe care l-a avut, pentru că a avut multe meciuri memorabile şi a fost campioana Moldovei", a menţionat fostul jucător Vadim Boreţ.

Pentru unii, aniversarea din acest an are un gust amar. "Vreau să felicit fotbalşitii echipei, nu şi conducerea clubului. Zimbru niciodată nu a avut aşa rezultate slabe ca acum. Când mă uit în clasament îmi este ruşine de această echipă", a precizat Vladimir Ţinclear, veteran al fotbalului.

Zimbru, denumită atunci Dinamo Chişinău, a jucat primul său meci oficial pe 16 mai 1947, cu Pişcevik Odesa. Astfel, formaţia din capitală rămâne clubul cu cele mai mari tradiţii în Moldova. Zimbru a devenit de opt ori campioană şi de cinci ori a câştigat Cupa Moldovei, fiind devansată la palmares doar de Sheriff.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu