Sărbătoare pentru Armata Naţională. Ce spune primul ministru al Apărării despre pregătirea ostaşilor pentru un posibil conflict militar

Embed:

Armata Națională împlinește 23 de ani de la fondare. Cu acest prilej, conducerea Ministerului Apărării a depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare, dar şi la complexul memorial "Eternitate".

Primul ministru al Apărării, Ion Costaş şi-a amintit despre condiţiile complicate în care a fost înfiinţată Armata Naţională.

"Atunci au rămas o mulţime de lucruri complicate pentru a organiza, pentru că nu aveam personal, nu aveam ofiţeri, specialişti meseriaşi. I-am adunat pe cei mai buni, pe cei mai patrioţi", a declarat Costaş.

Pe de altă parte, fostul ministru consideră că, în momentul de faţă, armata nu este pregătită să facă unor conflicte militare.

 "A fost un proces de micşorare a acestui buget care acum este 0,3 din PIB, care se acordă pentru existenţa acestei structuri care se numeşte Armata Naţională. Logistica, salariile ofiţerilor, subofiţerilor şi angajaţilor sunt sub orice critică", a precizat Ion Costaş.

La evenimentele prilejuite de Ziua Armatei Naţionale au participat viceminiştrii Apărării Aurel Fondos şi Ana Vasilache, dar şi corpul de comandă al Forţelor Armate. Ministrul Valeriu Troenco a lipsit de la manifestaţii, întrucât este plecat la Summitul NATO, care se desfăşoară în Marea Britanie.

Decretul privind fondarea Armatei Naționale a fost semnat în data de 3 septembrie 1991 de către preşedintele de atunci Mircea Snegur.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu