Sărbătoare pentru amatorii fotbalului: Campioana Mondiala a Franţei vine la Chişinău

Embed:

Venirea la Chişinău a campioanei mondiale Franța pentru meciul cu Moldova trebuie să reprezinte o sărbătoare pentru amatorii fotbalului de la noi, indeferent de rezultat şi scorul final. Este convingerea lui Igor Dobrovolski, fostul selecţioner al Moldovei şi cel care a devenit campionul Franţei la fotbal cu Olympique Marseille în 1991.

Dobrovolski spune că meciul Moldova - Franţa, ce se va disputa pe 22 martie la Chişinău şi va putea fi urmărit în direct la PRIME va fi un adevărat spectacol. Şi asta pentru că suporterii vor avea ocazia să vadă pe viu campionii mondiali en-titre. Fostul mare jucător spune că microbiştii se vor bucura de fotbal şi că trebuie să-i susţină pe băieţii noştri, deoarece tricolorii vor întâlni cel mai puternic adversar din istoria echipei naționale. Igor Dobrovolski ştie multe despre stilul de joc francez, iar la începutul anilor 90 a avut ocazia să joace cot la cot cu actualul antrenor al Franţei, Didier Deschamps. Mai mult decât atât, cei doi au cucerit Liga Campionilor în 1993 cu Olympique Marseille.

Igor Dobrovolski spune că meciul Moldova - Franţa din preliminariile EURO 2020, ce se va disputa pe 22 martie la Chişinău şi va putea fi urmărit în direct la PRIME, va fi un adevărat spectacol. Şi asta pentru că suporterii vor avea ocazia să vadă pe viu campionii mondiali en-titre.

Fostul mare jucător spune că microbiştii vor primi plăcere de la partidă şi că trebuie să-i susţină pe băieţii noştri, deoarece tricolorii vor întâlni cel mai puternic adversar din istoria echipei naționale. Igor Dobrovolski ştie multe despre stilul de joc francez, iar la începutul anilor 90 a avut ocazia să joace cot la cot cu actualul antrenor al Franţei, Didier Deschamps. Mai mult decât atât, cei doi au cucerit Liga Campionilor în 1993 cu Olympique Marseille.

Aşa a cucerit echipa lui Igor Dobrovolski cel mai important turneu inter-cluburi din Europa, Liga Campionilor. Chiar dacă a jucat un singur meci în sezonul 1992/1993, Dobrovolski are în palmares acest trofeu. Singura partidă susținută de el în acea ediție a fost confruntarea de la Moscova cu ŢSKA în Grupa A a Ligii Campionilor, încheiată la egalitate, scor 1 la 1.

În finala câștigată cu 1 la 0 în fața lui AC Milan, Dobrovolski nu a fost introdus pe foaia de joc și nu a stat pe banca de rezerve a formației din Marsilia.

Chiar dacă nu a rupt gura târgului la formaţia de pe Stade Velodrome, disputând 12 meciuri în toate competițiile în 6 luni petrecute la Marsilia, Dobrovolski are amintiri frumoase despre Franța.

Cel mai mult l-a impresionat atitudinea suporterilor şi a oamenilor de rând faţă de fotbalişti. 

La fel ca orice amator al fotbalului din ţara noastră, Igor Dobrovolski așteaptă cu nerăbdare partida de pe 22 martie dintre echipa națională a Republicii Moldova și campioana mondială în exercițiu, Franța, în preliminariile EURO-2020. 

Partida Moldova - Franţa se va juca pe 22 martie pe stadionul Zimbru din Chișinău și va fi transmisă în direct de PRIME, de la ora 21 și 45 de minute. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu