Sărbătoare națională! Phenianul sărbătorește astăzi 105 ani de la nașterea lui Kim Ir Sen

Embed:

Sărbătoare națională în Coreea de Nord. Phenianul sărbătorește astăzi 105 ani de la nașterea lui Kim Ir Sen, fondatorul republicii și bunicul actualului lider, Kim Jong-Un. Cu acest prilej, pe străzile din capitala nord-coreeană a avut loc o paradă militară de amploare. Totodată, Phenianul a chemat peste 200 de jurnaliști străini, pentru a demonstra lumii întregul său arsenal militar.

În cadrul paradei au mărșăluit și mii de militari. La ceremonie a fost prezent și liderul țării, Kim Jong-Un, care a fost primit cu urale de soldați.

Toată lumea este astăzi cu ochii pe Coreea de Nord, care are obiceiul să marcheze evenimentul cu demonstraţii de forţă precum teste nucleare sau balistice. Statele Unite, prin vocea președintelui Donald Trump, au amenințat că vor lansa un atac preventiv în acest caz, în timp ce Phenianul a declarat că, dacă va fi provocat, bazele americane din Coreea de Sud și clădirile administrative de la Seul vor fi distruse. În contextul tensiunilor crescînde, compania aeriană de stat din China a anunțat că, de luni, va întrerupe toate cursele dintre Beijing și Phenian. 

Specialiştii cred că regimul nord-coreean are în arsenal cel puţin o mie de rachete, inclusiv cu rază lungă acţiune. În ultimii 11 ani, Coreea de Nord a realizat cinci teste nucleare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu