Sărbătoare națională în Coreea de Nord, aniversarea liderului Kim Jong-Il

Embed:

Sărbătoare naţională în Coreea de Nord. Liderul Kim Jong-Il a împlinit 69 de ani. Potrivit unei publicaţii on-line a opozanţilor regimului nord-coreean, aniversarea, din acest an, pare să fie marcată cu mai puţin fast decât de obicei.

Cu ocazia zilei de naştere a liderului nord-coreean, au fost organizate numeroase acţiuni, printre care un festival de cinema şi un spectacol de nataţie sincronizată.

Ca şi în alţi ani, din avioane şi elicoptere au fost aruncate dulciuri şi cadouri în opt insule din Marea Galbenă. Însă, potrivit opozanţilor nord-coreeni, nu a fost distribuită şi hrană pentru toţi. Un grup de parlamentari au organizat o demonstraţie antiguvernamentală.

Iar zeci de dezertori nord-coreeni au protestat în apropiere de graniţa ţării lor, lansând baloane împlute cu pliante şi DVD-uri cu informaţii despre regimul lui Kim Jong-il. Şi în ţara vecină, Coreea de Sud, câteva sute de oameni au protestat, la Seul, faţă de regimul nord-coreean. Oamenii au ars poze cu liderul de la Phenian.

Coreea de Nord este grav afectată de o criză alimentară, aflându-se sub embargo internaţional şi într-un conflict cu Seulul. Kim Jong-Il se bucură de un adevărat cult al personalităţii şi conduce ţara din 1994.

loading...

Lasă un comentariu