Sărbătoare mare la Zahoreni. Oamenii au marcat 440 de ani de la prima atestare documentară a localităţii

Embed:

Oamenii din Zahoreni sunt foarte mândri de satul lor. Ei au sărbătorit 440 de ani de la prima atestare documentară a localităţii. Cu mesaje de felicitare au venit şi oaspeţi din Guvern şi Parlament, care au avut mai multe suprize.

Întregul sat s-a adunat să sărbătorească aniversarea. Oamenii spun că localitatea se modernizează pe an ce trece.

"E sat frumos, noi îl iubim. Aici ne-am născut, aici am trait, am copilărit. Şi ne pare bine. Suntem bucuroşi că au venit, foarte bine, mulţumim frumos", a spus un locuitor.

"E o ocazie frumoasă, ne întâlnim toţi sătenii, să ne mai vedem unul cu altul. E o zi mare pentru noi", a declarat un locuitor.

Primarul localităţii a declarat că încearcă să facă tot ce poate pentru sat şi pentru oameni, iar în ajutor îi vin şi autorităţile centrale.

"Când veneau oamenii la mine, mă rugau ca drumurile din localitate, câtuşi de cât să le efectuăm. Măcar în variant alba. Nu mi-a crezut ochilor când m-am adresat şi mi s-a comunicat că drumurile din sat o să fie pietruite şi la Zahoreni", a declarat Vasile Cojocari, primarul satului Zahoreni, raionul Orhei

Să-i felicite pe săteni au venit şi oaspeţi de onoare. Secretarul Partidului Democrat, Constantin Botnari, şi preşedintele raionului Orhei, Tudor Golub, au primit în cadrul evenimentului titlul de cetăţeni de onoare ai localităţii.

În cadrul sărbătorii a mai fost deschisă circulaţia pe drumul care face legătura dintre satele Zahoreni şi Podgoreni. Acesta a fost renovat cu sprijinul autorităţilor raionale, iar cheltuielile au fost de patru milioane de lei.

"Noi ne-am propus, la început vorbeam de doi ani de zile să realizăm, dar am reuşit timp de un an de zile să realizăm conectarea între cele două localităţi", a zis Tudor Golub, preşedintele raionului Orhei. 

"Drumul acesta este un rezultat al eforturilor la toate nivelele de administraţie publică. Administraţie publică central, cea locală de nivelul întâi, nivelul doi", a menționat Anatol Usatîi, secretar de Stat, Ministerul Economiei.

Oaspeţii nu au venit cu mâna goală. Oficialii au oferit o donaţie de zece mii de lei pentru renovarea bisericii din sat. Deputaţii care au fost alături de locuitorii satului la marea sărbătoare spun că nu este pentru prima dată când vin în această localitate şi încearcă de fiecare dată să-i ajute pe săteni pentru a avea o viaţă mai bună.

"Prin acest fapt vrem să demonstrăm că Guvernarea este alături de cetăţeni şi vom ajunge în fiecare localitate cu investiţii şi cu proiecte noi pentru a schimba lucrurile în bine în Republica Moldova", a declarat Eugeniu Nichiforciuc, deputat PDM 

"Am mai fost în acest sat, deja cunosc cam toate problemele din satul dat şi mă străduiesc tot timpul să-I ajut cu ce pot", a declarat Constantin Ţuțu, deputat PDM.

Prima atestare a satului Zahoreni din raionul Orhei datează din anul 1577. Aici sunt peste 1500 de locuitori.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu