Sărbătoare mare la Nisporeni! Locuitorii, dar şi oaspeţii de peste hotare, aniversează Zilele Oraşului

Embed:

Weekend de sărbătoare la Nisporeni. Timp de două zile orăşenii vor petrece cu ocazia celor 400 de ani de la fondarea localităţii. Primăria a pregătit o serie de manifestări culturale. În prima zi, autorităţile au inaugurat bustul domnitorului Alexandru cel Bun.

"Acest bust care cântăreşte 180 de kilograme din bronz a fost făcut de sculptorul Jitliţchi din Chişinău. Postamentul a fost o donaţie a bunilor mei prieteni familia Rusanovschi. Costul lui cred că este de mai mult de o mie de euro", a declarat primarul oraşului Nisporeni, Grigore Robu. 

La eveniment au venit şi oaspeţi din România.

"Eu vin la Nisporeni aproape ca acasă. Foarte multe delegaţii au venit să fie alături de fraţii de la Nisporeni de la Breaza de la Lugoj. Primarul ne-a făcut o surpriză deosebită dezvelind bustul domnitorului Alexandru cel Bun", a spus vicepreşedintele Consiliului judeţean Prahova, Ludmila Sfârloagă.

Duminică, Primăria oraşului Nisporeni cu sprijinul Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc Edelweiss invită toţi doritorii să se distreze alături de artişti renumiţi precum Inna sau formaţia Zdob şi Zdub.

Iar celebrul interpret italian Pupo va încinge atmosfera.

Locuitorii oraşului Nisporeni aşteaptă cu nerăbdare concertul de mâine:

"Cred că o să avem un concert minunat. Zdop şi Zdup, INNA."

"Nu avem răbdare să vedem concertul de mâine sera. O să fie frumos. Toată lumea se bucură că nu este în fiecare zi aşa concert."

"Îi aşteptăm pe Zdop şi Zdup că îi ştiu mai de demult."

Organizatorii au pregătit şi multe surprize pentru copiii.

Seara va culmina cu focuri de artificii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu