SĂRBĂTOARE MARE la Costeşti. Localitatea a împlinit 445 de ani de la înfiinţare

Embed:
În satul Costeşti, Ialoveni, a fost mare sărbătoare. Cu muzică şi dansuri, oamenii au marcat 445 de ani de la înfiinţarea localităţii.

"Da, la noi tare mai munceşte toată lumea, tot satul este harnic. Faţă de alte sate muncim până cădem jos."

"Sunt mândră de satul meu. Aşa sat mare, bogat, cu oameni gospodari, veseli, de credinţă. Eu le doresc la costeştenii noştri mulţi mulţi ani înainte, bucurie, fericire."

Satul Costeşti găzduieşte mai multe exponate din cultura Cucuteni, aşa că artiştii plastici şi meşterii populari din localitate şi-au expus lucrările.

"Aceasta mi-a trezit interesul şi am început să o studiez tot mai mult şi mai mult. Este o artă plină de simbolisme, cu un sens adânc filosofic şi este un izvor nesecat de inspiraţie pentru mine", a spus Alena Stoica, artist plastic.

La sărbătoare a participat şi ministrul Culturii. Monica Babuc a ţinut să-i felicite personal pe localnici.

"Costeştiul care este o vatră de gospodari, o vatră de oameni extrem de cunoscuţi în Republica Moldova. Eu vreau să vă doresc în continuare tuturor multă sănătate, succese, dezvoltarea vetrei satului dumneavoastră şi să revenim aici de fiecare dată cu bucurie", a spus Monica Babuc, ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

"Ţin să vă spun din suflet că sunteţi albinuţele sau furnicuţele raionului. Nu am văzut un costeştean într-o zi de lucru să stea acasă. Felicitările mele dragii mei costeşteni", a spus Lilian Carmanu, preşedinte raionul Ialoveni.

În satul Costeşti locuiesc peste 11 mii de oameni.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu