Sărbătoare la Zagreb! Tenismenii croaţi, primiţi ca nişte eroii în ţara natală

Embed:

Sărbătoare la Zagreb! Tenismenii croaţi au fost primiţi ca nişte eroii în ţara natală, după ce au câştigat competiția masculină de tenis pe echipe Cupa Davis. Aplăudaţi de câteva mii de suporteri, componenţii lotului naţional au urcat pe scenă şi au cântat imnul Croaţiei.

"Este un lucru mare să fii campion mondial și să ai parte de o asemenea primire acasă. Este un vis! Vă mulţumesc pentru sprijin. Foarte mulţi suporteri au venit la Lille și ne-au susţinut weekend-ul întreg", a spus tenismanul, Marin Cilic.

În finală, Croaţia s-a impus la Lille în faţa Franţei cu 3-1. Balcanicii au cucerit pentru a doua oară "Salatiera de Argint" după succesul înregistrat în 2005.

Începând de anul viitor, Cupa Davis îşi va schimba formatul şi numele. Astfel, la 180-a ediţie din istorie, competiția se va numii Cupa Mondială din Tenis, și se transformă într-un turneu la care vor participa 18 echipe.

Turneul final se va desfășura pe durata a 7 zile, într-un singur oraș, în sistem de grupe.Primele 8 națiuni se vor califica în faza eliminatorie. Fiecare întâlnire se va compune din două meciuri de simplu și unul de dublu, în sistem cel mai bun din 3 seturi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu