Sărbătoare la biserica "Sfânta Teodora de la Sihla". Se împlinesc 121 de ani de la înființarea lăcașului

Embed:

Sărbătoare de zile mari la biserica "Sfânta Teodora de la Sihla" din Capitală. Preoți și enoriași au marcat 121 de ani de la înființarea lăcașului de cult.

Cu această ocazie, a avut loc un serviciu divin, după care slujitorii Domnului au făcut înconjurul bisericii. În această zi specială, credincioşii au fost serviţi cu sarmale, pepene verde și vin.

Biserica îşi poartă hramul de sfânta Teodora de la Sihla, o moldoveancă din zona Neamţului care alături de soţul său au promovat valorile creştinismului. Sfânta Teodora a trăit 40 de ani în munţii Carpaţi, departe de oameni, în rugăciune.

Şi în această duminică, enoriaşii s-au rugat pentru cei dragi, iar după slujbă, unii au gustat din bucatele preparate şi sfinţite de preoţi.

Lăcaşul ridicat de arhitectul Alexandru Bernardazzi a fost, de-a lungul anilor, martorul schimbărilor prin care a trecut societatea.

"A trecut prin foc și prin sabie. A fost mai întîi o biserică înfloritoare. În perioada comunistă a suferit mult. Ea a fost închisă. A fost muzeul ateismului. S-a distrus pictura, catapeteasma. S-a cerut o muncă colosală, am scos 46 de camioane de beton. Deschiderea bisericii vine cu hramul Teodor Tiron, iar în 1992 este canonizată sfânta Teodora de la Sihla", a declarat  parohul bisericii "Sfânta Teodora de la Sihla", Ioan Ciuntu. 

Oamenii care au venit în această zi la biserică au ţinut şi un moment de reculegere în memoria reginei Ana a României.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu