Sărbătoare în satul Catranîc. Locuitorii vor avea acces la gaze naturale, dar şi la un nou sediu al Oficiului Poştal

DE SFÂNTA PARASCHEVA

Sărbătoare mare în toată țara. În zeci de localități a fost sărbătorit hramul. Cu această ocazie, în satul Catranîc din raionul Fălești a fost inaugurată o conductă de gaz construită în urmă cu 10 ani. Oamenii sunt încântaţi că au acces la gazele naturale.

Familia Simion este prima din localitate care s-a conectat la reţeua de gaz.

"Am scăpat de probleme, cum a spus și soțul, de adus butelii. Așa e mult mai ușor pentru noi. Apa caldă la bucătărie o să am să pot spăla vesela, așa trebuia să încălzesc apa mai întâi", 
a spus Tatiana Simion, locuitoare a satului Catranîc.

Autoritățile locale sunt convinse că de acum înainte, oamenii vor trăi mai bine.

"S-a terminat vremea când oamenii se spălau în tazic, oamenii au nevoie să aibă și apă fierbinte, și o mașină de spălat cum se cade, și să aibă căldură", a declarat Mihai Popovici, primarul satului Catranîc.

Tot cu ocazia hramului satului a fost inaugurat noul sediu al Oficiului Poștal.

În schimb, la Ialoveni, centrul oraşului a fost transformat într-un imens parc de distracții pentru copii. Zeci de copii s-au plimbat cu trenuleţul şi au sărit pe trambuline.

"Profităm de timpul frumos de afară şi plus la asta, nu avem în fiecare zi aşa activităţi pentru copii. Profităm de timpul liber şi distrăm un pic copii"

"Astăzi, pentru oraşul Ialoveni este o zi deosebita, fiind faptul că cu prilejul sărbătorii și Cuvioasei Parascheva, ne-am adunat cu toții aici, la noi în centrul orașului Ialoveni, pentru a sărbători", a spus Sergiu Armaşu, primarul orașului Ialoveni.

Tot astăzi sărbătoresc hramul şi locuitorii din Strășeni şi Leova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu