Sărbătoare în casele a zeci de mii de moldoveni azi. "Întâmpinăm oaspeţii cu vin şi cântece" VIDEO

Embed:

Mese doldora de bucate, cântece şi multă veselie. De toate acestea au avut parte zeci de mii de moldoveni care sărbătoresc hramul localităţii. Totodată, femeile care poartă numele Maria şi bărbaţii cu numele Marian au primit cadouri de la apropiaţii care au venit să-i felicite cu ocazia zilei onomastice. Credincioşii din Moldova au marcat, astăzi, Naşterea Maicii Domnului.

În comuna Stăuceni, hramul este sărbătorit potrivit tradiţiilor. Dimineaţa a fost organizată trânta, la care au participat cei mai puternici bărbaţi. Câştigătorul s-a ales cu un berbec. "Cu toţi sătenii îl vom pregăti", a spus câştigătorul.

Între timp, uşile casei Mariei Şalaru nu s-au închis aproape deloc. Rudele şi prietenii au venit să o felicite cu prilejul zilei numelui, iar femeia a pregătit bucate delicioase.

"Eu vă doresc din tot sufletul ca harul dumnezeiesc să se reverse asupra familiilor, mai cu seamă a consătenilor mei din Stăuceni", a spus Maria Şalaru.

Soţul femeii are o misiune specială în această zi. El întâmpină oaspeţii.n primul rând, cu un vin. După aceea, un coniac, o vodcă, un cântec", a precizat Dumitru Şalaru.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu