Sărbătoare fastuoasă în scuarul Catedralei din Chişinău. Liderii PDM au adus un omagiu veteranilor de război (FOTOREPORT)

Embed:

Moldovenii marchează astăzi Ziua Victoriei aliaților împotriva Germaniei naziste și Ziua Europei. La Chișinău și în alte localități din țară au fost organizate mai multe acțiuni, la care au participat mii de oameni. Ziua de 9 Mai a fost marcată și în Scuarul Catedralei Mitropolitane din Capitală, acolo unde, într-o atmosferă caldă și prietenoasă, oameni de toate vârstele au sărbătorit, alături de Partidul Democrat, pacea şi prosperitatea pentru Republica Moldova.

Mai mulţi veterani al celui de-Al Doilea Război Mondial au fost întâmpinaţi de Garda de Onoare, la Arcul de Triumf, cu muzică de fanfară şi cu onoruri militare. Premierul Pavel Filip şi vicepreşedintele PDM, Andrian Candu, i-au condus până în scuarul Catedralei Mitropolitane.

"Este o zi sfântă! Este Ziua Victoriei! Este Ziua Europei! Felicitări!"

În semn de respect şi recunoştinţă pentru cei care ne-au adus pacea şi prosperitatea, tinerii democraţi le-au oferit veteranilor hulubași copți de brutari, iar copiii şi liderii PDM le-au adresat mesaje de mulţumire.

"Pentru pace, pentru pace, mulțumim frumos."

"Să ne închinăm în faţa sacrificiilor şi a tuturor eforturilor care au fost depuse de precedentele generaţii şi în mod special de aceşti veterani. Am ţinut astăzi neapărat să le mulţumim. Acea victorie a fost obţinută bineînţeles cu mari sacrificii umane", a spus ANDRIAN CANDU, vicepreşedintele PDM.

"Este o zi emoţionantă, pentru că e pace."

"Sunt foarte mulțumită pentru sărbătoarea asta care mi-a adus atâta lumină în suflet..."

Totodată, copiii au transmis mesaje de pace prin culori, muzică şi dans.

"Acest desen înseamnă pace şi înseamnă libertatea."

"9 Mai asta înseamnă pacea noastră care au, care ne-au dat strămoşii noştri."

Ulterior, au fost lansate spre cer baloane şi au fost eliberaţi porumbei.

E minunat că în data de 9 Mai ţara noastră sărbătoreşte şi Ziua Victoriei, şi Ziua Europei, a declarat prim-vicepreşedintele PDM, premierul Pavel Filip.

"După această victorie să ne aducem aminte că din ruine Europa şi-a revenit şi a pornit acest proiect politic pe care îl vedem azi într-o Europă unită şi în bunăstare care reprezintă un simbol al păcii şi libertăţii", a spus premierul Pavel Filip.

În Scuarul Catedralei a fost servită mâncare ostăşească. La masa din cortul amenajat au stat alături de veterani democraţii Pavel Filip, Andrian Candu şi ministrul Apărării, Eugen Sturza. Bucătarii le-au oferit carne de vită şi de porc cu hrişcă şi castraveţi marinaţi.

"S-a pregătit aproximativ pentru o mie de persoane. Cantitatea de hrişcă undeva la 75-80 de kg de hrişcă. Carne merge câte 100 de grame de carne de persoană", a spus VASILE CURAGĂU, bucătar.

"Foarte gustos, mulţumim mult."

"Şi vinul e bun. Bodaproste."

"De 9 mai, hrişca are un gust deosebit. Aşa hrişcă gustoasă am mai mâncat doar anul trecut, la 9 mai, tot aici, în scuar."

Cei prezenţi la eveniment au admirat şi parada ecvestră cu cei mai puternici cai ai cavaleriei Brigăzii de Patrulare.

Spectatorii au fost uimiţi să vadă un cal care ştie să... valseze pe ritmul muzicii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu