Sărbătoare cu mult fast şi show aviatic la Orhei. La Râşcani a fost organizată o tombolă inedită şi o horă de zile mari

De Ziua Independenţei, mii de orheieni s-au bucurat, în premieră, de un show aviatic. De asemenea, mulţi din cei prezenți la sărbătoare au făcut coadă la taraba cu cârnăciori, oferiţi gratis de către primăria oraşului. Pentru localnici, dar şi oaspeţi a fost pregătit şi un concert, iar la 22:00 va avea loc un spectacol cu focuri de artificii. 

Patru avioane ale Aeroclubului României au făcut un show de excepție de-asupra Orheiului. Sărbătoarea a fost inaugurată cu o Paradă Naţională. Participanţii au defilat pe strada centrală din Orhei, în frunte cu primarul oraşului, însoţit de soţia sa Jasmin şi cei doi copii ai lor. Atmosfera a fost încinsă de dansurile "Haiducilor" din Orhei. Sărbătoarea continuat cu evoluţia mai multor interpreţi acompaniaţi de muzica orchestrei.

După concertul de zi, mulţi dintre locuitori s-au îmbulzit pentru a primi o porţie de cârnăciori oferiţi gratis:

"Sunt foarte gustoși. Mulţumim mult. Dorim şi la anul să fie aşa ceva".

"Tare gustoşi, tare bun. E aglomeraţie, dar cumva trebuie să facem să fie mai uşor".

Bucătarii spun că au fost pregătiţi aproximativ zece mii de cârnăciori.

Strada Centrală a fost decorată cu elemente tradiţionale, în stilul "Casei Mari". De surprize au avut parte şi copiii. Pentru ei au fost organizate diverse ateliere în care au confecţionat clame, broşe sau cercei.

Localnicii spun că au rămas impresionaţi de diversitatea programului festiv:

"Să-i dea Dumnezeu lui Ilan Şor multă sănătate, noroc. Şi copiilor sănătate. Nu am cuvinte. Mulţumesc. Mă închin în faţa lui Ilan Şor".

Primarul oraşului Ilan Şor a declarat că s-a implicat activ în organizarea evenimentului.

"De fiecare dată când în oraşul nostru au loc manifestaţii, eu mă implic. Îmi place să ştiu scenariul. Nu iubesc surprizele. Îmi place să înţeleg ce se întâmplă în fiecare secundă. Cel mai important pentru mine e ca oamenilor să le fie bine", a menţionat primarul de Orhei.

La Orhei va avea loc şi un concert grandios cu participarea mai multor artiști autohtoni, printre care şi trupa Carla's Dreams. Pe scenă va urca şi soţia primarului, Jasmin. Seara va culmina cu un spectacol de focuri de artificii.

Iar în raionul Râşcani, autorităţile au organizat o tombolă mai puţin obişnuită.
Saci cu ceapă, ardei, mazăre, mere şi seminţe de floarea-soarelui. De asemenea, televizoare, motorete şi biciclete. Toate au fost puse în joc.

Doritorii şi-au cumpărat biletele din timp, iar cei mai norocoşi şi-au ridicat premiile care valorează între 50 şi 20 de mii de lei: "Câștigul acesta am să-l duc acasă, am să-l macin la moară și am să-l dau la puișori."

Un bărbat a plecat acasă cu un sac cu mere: "Să fii sănătos, Iura! Să faci samogon să ne chemi la băut".

O această femeie a câştigat un sac cu făină:

"Voi coace plăcinte, pâine și numaidecât pateuri. Tot ce se poate de copt din făină".

"Felicitări multe pentru acest câștig! Să vă fie de folos în gospodărie!"

"Vă mulțumesc mult, domn președinte, pentru așa inițiativă, pentru așa cadouri".

"Am instituit câte un premiu pentru fiecare primărie. Avem organizată o tombolă. Este dedicată pentru toată administrația publică și locuitorii raionului", a declarat Iurie Urzică,  președintele raionului Râșcani.

Locuitori din raionul Râșcani s-au adunat în centrul localității ca să danseze hora mare, să guste din bucatele preparate pe loc, dar și să cunoască toate localitățile din raion. În acest an, fiecare sat și-a prezentat ce are mai bun: portul național, bucătăria, dar și dansurile moștenite de la strămoși.

"Am venit să prezentăm bucatele satului nostru, deoarece satul nostru este un sat ucrainean și noi vrem ca să promovăm tradițiile ucrainene cu bucătăria lor și cu toate obiceiurile ucrainene", a menţionat Constantin Macovei, primarul satului Nihoreni, Râșcani.

"Pregătim unele produse alimentare cât și expoziții. Se face mămăliga, se fac și jumările, adică cărniță de porc prăjită cu mămăligă ca la moldoveni", a spus Victor Garbuz, primarul satului Pârjota, Râșcani

"Am vrut să arătăm că avem în sat meșteri populari, talente. Lucrează în biser, fac icoane și portrete, fețe de masă lucrate de mână", a precizat Virgil Moloşag, primarul satului Sângureni, Râșcani.

Locuitorii raionului Râșcani i-au felicitat pe moldoveni cu ocazia celei mai mari sărbători a țării și au spus de ce Ziua Independenței este importantă:

"Este Ziua Independenței. Este atunci când sufletul respiră mai ușor. Atunci când inima este bucuroasă pentru ceea ce se întâmplă în țară".

"Este o zi în care noi putem să ne mândrim cu țara noastră".

"Le doresc sănătate, voie bună și noroc în viață".

"Dorim la toată lumea fericire și bucurie acasă și unire cu Europa".

"La mulți ani, Republica Moldova! Cu Ziua Independenței!"

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu