Sărbătoare cu mult fast în Statele Unite ale Americii! Cum au marcat americanii 241 de ani de independență

Embed:

Americani au sărbătorit cu mult fast cei 241 de ani de la proclamarea independenței. În toată țara au fost organizate concerte și parade.

Gazda tradiționalului picnic de la Casa Albă a fost, pentru prima dată, Donald Trump. Președintele a marcat evenimentul alături de familie, dar și alți peste o mie de invitați. La miezul nopții, cerul fost colorat de focuri de artificii.  

Liderul de la Casa Albă, Donald Trump, a felicitat toți americanii cu Ziua Independenței. Acesta și-a ținut discursul de la balconul reședinței de la Washington, alături de soția sa, Melania. 

"Fie ca Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți, să binecuvânteze militarii noștri, să binecuvânteze pentru totdeauna Statele Unite ale Americii. Vă mulțumesc foarte mult pentru că ați venit aici. Vă felicit cu Ziua Independenței.", a declarat președintele SUA în felicitarea sa.

La Washington s-a ţinut un concert de zile mari cu ocazia Zilei Independenței. Mai mulți artiști autohtoni alături de Orchestra Simfonică Naţională a Americii au reușit să încingă atmosfera de sărbătoare în marile orașe americane.

La New York, sărbătoarea a fost marcată cu tradiţionalul concurs de mâncat hod dog. 

Câştigătorul din acest an a fost un bărbat pe nume Joey Chestnut, care a reușit să mănânce 72 de hot dog-uri în zece minute. 

"Sunt doar un tip ciudat care îi place să mănânce mult și sunt un tip norocos, care poate să călătorească în întreaga lume, să mănânce și să facă oamenii să zâmbească.", și-a exprimat încântarea Joey Chestnut.

Pe 4 iulie 1776, Congresul Continental a adoptat Declaraţia de Independenţă a Statelor Unite. Autorul documentului a fost Thomas Jefferson.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu