Sărăcie lucie! O mamă cu patru copii din Străşeni are nevoie de ajutorul tău

Embed:

O casă şi condiţii decente de trai, asta îşi doreşte o mamă pentru copiii săi. Este visul Galinei Răilean, din satul Sireţi, raionul  Străşeni, care creşte singură trei băieţi şi o fată. Familia a fost adăpostită de către un localnic, acum un an,  într-o locuinţă avariată. Copiii duc lipsă de strictul necesar, iar ajutorul social le ajunge doar pentru mâncare. 

Galina Răilean şi copiii nu au avut niciodată propria casă. Femeia a schimbat mai multe locuinţe închiriate, iar în cele din urmă un sătean i-a oferit un adăpost gratuit.

"Să aibă copiii o casă. Să aibă condiţii mai bune. Să aibă unde să-şi facă lecţiile şi condiţii de joacă", a spus Galina 

Meniul zilnic al familiei este modest. Din alimentaţie lipsesc, frecvent, carnea şi peştele. La dulciuri copiii nici nu îndrăznesc să se gândească. Sărăcia nu le permite această plăcere.

"Ce este acea mănâncă. Nu sunt alintaţi. De multe ori îmi spun, că vor dulce şi o bucăţică de carne", a spus femeia. 

Crupele şi făinoasele sunt produsele alimentare consumate cel mai des în familie.

Galina Railean este nevoită, de multe ori, să ia produse alimentare pe datorie, pentru a-şi hrăni copii.

Pentru Galina Railean cea mai mare problemă este să-şi îmbrace copiii.

De jucării educative şi cărţi, nici vorbă nu poate fi. Câteva obiecte vechi din pluş, dăruite de săteni, e tot ce au copiii.

În prezent, autorităţile locale nu pot să-i ofere acestei familii o locuinţă sau teren pentru construcţie. Femeia primeşte doar un ajutor social, în sumă de 2.700 de lei.

" Le-au fost donate haine, produse alimentare . Au mai beneficiat de ajutor material unic. 600 de lei, pentru patru copii e foarte puţin",  a spus asistenta socială, Tamara Ioniţă. 

Cazul Galinei Răilean nu este singurul din localitatea Sireţi. Încă 60 de familii trăiesc în sărăcie lucie şi au nevoie de suportul comunităţii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu