Şapte sportivi moldoveni vor participa la Campionatul European de atletism ce va avea loc în Spania

Embed:

Atleţii moldoveni s-au calificat la europene, după ce au obţinut rezultate bune la Campionatul Moldovei de atletism.

Chiar dacă sunt lipsiţi de condiţii elementare de pregătire 7 sportivi moldoveni au reuşit să obţină rezultate bune la Campionatul naţional de atletism şi să se califice la Campionatul European din Spania. Surorile Zalina şi Marina Marghiev au fost cele mai bune la aruncarea ciocanului, iar Vladimir Letnicov la proba de triplusalt. Olesea Cojuhari a câştigat cursa de 400 de metri, iar Ion Luchianov şi Oxana Juravel au devenit campioni la 3000 metri cu obstacole. Astfel, Juravel a confirmat prima dată baremul pentru europenele ce vor avea loc în Barcelona.

Dintre toţi sportivii calificaţi la Campionatul European doar Ion Luchianov va avea un cantonament de pregătire în străinătate.

Iaroslav Muşinschi s-a calificat direct la Campionatul European de atletism după ce a câştigat în maratonul de la Dusseldorf.

Vadim Hranovschi a fost ce de-al 8-lea sportiv moldovean care a obţinut calificarea la europene, dar a refuzat să participe din motive personale. Acesta a devenit campion al Moldovei la aruncarea discului.

Campionatul European de atletism va avea loc în perioada 27 iulie - 1 august în Barcelona, Spania.

Lasă un comentariu