Şapte salvatori au primit cheile de la apartamentele de serviciu. Filip: Vom dezvolta proiecte ca bugetarii să-și cumpere mai ușor o locuință

Salvatorii și pompierii vor fi asigurați cu locuințe de serviciu. Astăzi a fost pusă piatra de temelie a unui bloc destinat pentru ei, care va fi construit în strada Gheorghe Asachi din Capitală. Clădirea va fi una modernă, cu sală de sport, teren de joacă și parcare.

Complexul locativ cu nouă etaje se va afla chiar pe teritoriul Serviciului Protecției Civile şi Situații Excepționale.

Surpriză mare a fost şi pentru familiile a șapte salvatori care au primit deja cheile de la locuinţele dintr-un bloc de pe strada Valea Apelor.

Soţii Glodea, care până acum au locuit la părinţi, împreună cu cei trei copii, spun că de mult timp visau la propria casă.

"Noi suntem foarte recunoscători și mulțumiți conducerii că au realizat așa un proiect care ne dă încă o șansă de a rămâne acasă și de a avea tendința de a realiza și aici lucruri frumoase", a spus Lilian Glodea, salvator.

Familia știe deja și cum trebuie să arate noua lor locuință: 

"Să fie spațioasă, bucătărie, tot ce este necesar".

"O masă unde să-mi fac temele, un pat comod și o mobilă".

Salvatorii spun că gestul autorităților demonstrează încă odată că munca lor contează, fapt ce-i încurajează.

"Emoții sunt, au fost și vor fi. Mulțumim lui Dumnezeu că am avut așa posibilitate să avem un loc de trai. Aducem mulțumiri conducerii Guvernului. Acest lucru ne oferă posibilitatea pentru a continua mai departe activitatea profesională", a precizat Gheorghe Petica, salvator.

Şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Mihai Harabagiu, a menționat ca vor fi construite și alte case.

"Este un prim pas pe care l-am trecut cu succes şi la moment avem deja selectate încă două terenuri pentru a realiza proiecte de felul dat. Unul pe strada Cucorilor 49, în municipiul Chişinău, şi altul pe strada Alecu Dundici, în municipiul Bălţi", a declarat şeful IGSU.

"De-a lungul anilor, a acestor doi ani, a mandatului dvs., de mai multe ori am vorbit, uneori chiar aveam impresia că sunt doar vorbe, dar evenimentul de astăzi vorbeşte despre faptul că totuşi există voinţă politică în a susţine oamenii care își servesc patria", a precizat ministrul de Interne, Alexandru Jizdan.

Prim-ministrul Pavel Filip a declarat că Guvernul nu se oprește aici și va dezvolta alte proiecte ca bugetarii să-și cumpere mai ușor o locuință.

"Noi gândim a doua etapă a acestui program Prima Casă și în primul rând va fi orientat către dvs., dar și funcționarii de stat prin care nu doar statul va garanta 50% din creditul obținut de la bancă, dar și va achita în locul dvs. 50% din costul locuinței", a conchis şeful Cabinetului de miniştri.

Complexul locativ va fi construit în baza unui contract de Parteneriat public privat. În total 54 de familii vor beneficia de apartamente de serviciu cu 1 și 2 odăi. Blocul urmează să fie dat în exploatare până la sfârșitul anului 2019.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu