Şapte oameni AU MURIT şi peste 2.500 de copaci au căzut din cauza zăpezii. PROBLEME în toată Europa

Embed:

Vremea neobișnuit de rece și ninsorile continuă să facă ravagii în mai multe ţări de pe bătrânul continent.

Cea mai gravă situaţie a fost înregistrată în statul vecin, Ucraina. Acolo, şapte oameni au murit în urma accidentelor cauzate de ninsori. 

505 localităţi din cinci regiuni ucrainene au rămas fără curent electric. Totodată, peste 2.500 de copaci au căzut noaptea trecută din cauza vântului puternic și a zăpezii.

Iar riscul producerii a unor avalanșe în Carpați este mare. Autoritățile ucrainene au mobilizat echipaje suplimentare de deszăpezire în majoritatea regiunilor.

Peste Prut, autoritățile au prelungit codul portocaliu de vânt puternic și precipitații până mâine dimineață.

Traficul de pe nouă drumuri naționale este afectat de căderile de zăpadă şi, drept urmare, s-au produs numeroase accidente rutiere. Tot personalul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și peste 260 de autospeciale lucrează încontinuu la deszăpezirea autostrăzilor.

Totodată, peste 700 de gospodării au rămas fără curent electric. La munte, stratul de zăpadă a ajuns până la 150 de centimetri, iar autoritățile locale au avertizat turiștii să nu urce în zona alpină pentru că există pericolul unor avalanșe.

Ninsorile abundente au făcut ravagii şi în Slovacia. 24 de oameni au fost răniţi după ce au fost implicaţi în accidente rutiere. Forţele de ordine au depus eforturi colosale pentru a evita blocarea traficului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu