Şapte moldoveni şi-au pierdut actele în urma incendiilor din Grecia. Vor primi titluri de călătorie gratuite

Embed:

Şapte moldoveni şi-au pierdut actele în urma incendiilor din Grecia. Anunţul a fost făcut de Ambasada ţării noastre de la Atena. Conaţionalii vor primi titluri de călătorie gratuite pentru a putea reveni în ţară.

Angajaţii ambasadei sunt în contact permanent cu autorităţile elene pentru a afla identitatea celor morţi în incendii şi dacă nu sunt cetăţeni moldoveni printre ei. Ambasada a recomandat evitarea deplasărilor în zonele afectate de incendii de vegetaţie.

În acelaşi timp, toţi moldovenii care au nevoie de sprijin se pot adresa personalului diplomatic. Pentru a afla detalii sau pentru solicitarea asistenţei consulare, ambasada Moldovei a pus la dispoziţie o linie telefonică de urgenţă, iar cei interesaţi pot contacta personalul prin intermediul paginii de facebook a misiunii diplomatice.

PUBLIKA.MD menţionează că e stare de urgenţă în regiunea Attica din Grecia, unde cel puţin 49 de oameni au murit şi 172 au fost răniţi în cele mai grave incendii de vegetaţie din ultimii 10 ani.

Flăcările au cuprins zone întinse din apropierea capitalei Atena şi au dus la evacuarea mai multor localităţi, inclusiv a unor tabere şcolare. Staţiunea Mati, de pe litoral, a fost complet izolată din cauza flăcărilor, iar turiştii s-au refugiat pe mare la bordul ambarcaţiunilor. Paza de Coastă elenă a intervenit pentru salvarea acestora.

De altfel, operaţiunile de salvare se desfăşoară mai ales pe mare, din cauza blocării principalelor căi de acces rutier. 

Pe străzile din Mati, pompierii au găsit cadavrele carbonizate a patru persoane. Mai multe case şi autoturisme au fost complet distruse în incendii. În prezent, peste 600 de pompieri şi 300 de autospeciale sunt mobilizate în lupta cu flăcările, iar autorităţile elene au trimis în zonă şi unităţi ale armatei. Atena au cerut ajutor din partea UE pentru a face faţă situaţiei. Cipru a trimis deja un avion militar cu 60 de pompieri, iar Spania, două avioane de stins incendii. Premierul grec Alexis Tsipras s-a întors de urgenţă dintr-o vizită oficială în Bosnia, pentru a coordona activitatea autorităţilor elene.

Incendiile din ultima perioadă au fost provocate de vremea extrem de secetoasă şi de temperaturile ridicate. Cu aceeaşi problemă se confruntă şi Suedia, unde mii de hectare de pădure s-au transformat în scrum.

Citeşte şi: (IMAGINI DIN DRONĂ CARE FAC ÎNCONJURUL LUMII) Oameni și animale fug spre mare din calea flăcărilor, în Grecia

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu