Șapte cure de slăbire pe care să NU le încerci niciodată

Toată lumea își dorește să arate bine, însă unii duc regimul la extreme. Iată 7 cure de slăbire pe care să nu le încerci niciodată, scrie sfatulparintilor.ro.

1. Cura de slăbire cu tenie

Nu ai nevoie de un medic ca să-ți spună că prezența unei tenii în organismul tău nu este de bun augur. Și cu toate acestea sunt oameni care se infestează deliberat pentru ca parazitul să se hranească în intestinele lor și astfel să slabească. Când au slăbit suficient, oamenii apelează la sfatul medicului pentru a scăpa de vierme. Din păcate însă, ouăle parazitului nu raman doar în intestine. Ele pot migra și în alte zone ale corpului și pot pune viața în pericol.

2. Cura de slăbire cu tampoane de vată

Tampoanele de vată se inmoaie în suc de portocale și au menirea de a suprima apetitul. Pericolul este imens. Nu numai că organismul este privat de vitamine și nutrienti vitali, însă există riscul blocării intestinelor cu aceste tampoane. Ca să nu mai vorbim despre faptul că tampoanele nu sunt 100% bumbac, ci conțin multe substanțe sintetice.

3. Cura de slăbire "frumoasa adormită"

Iată o dietă desprinsă din poveștile cu prințese. Se pornește de la faptul că atunci când dormi nu mănânci, deci slăbești. Pericolul vine din faptul că somnul este indus prin sedative, dar și din faptul că inactivitatea duce la pierderea masei musculare. Lipsa mișcării pune organismul sub risc.

4. Cura de slăbire cu HCG

Aceasta dieta strictă – cu numai 500 de calorii zilnic – presupune și injectarea hormonului HCG, care să suprime apetitul. Totuși, nu s-a demonstrat științific că acest hormon este eficace sau are doar efect placebo. Hormonul HCG este recomandat femeilor pentru tratarea problemelor de fertilitate, însă nu este recomandat pentru curele de slăbire.

5. Cura de slăbire "vârcolac"

Se mai numește dieta lunară și presupune postirea în conformitate cu calendarul lunar. Mai exact se ține post cand este lună plină sau lună nouă și sunt permise doar apa și sucul de fructe. Versiunea extinsă a dietei presupune planuri alimentare pentru fiecare fază a lunii. Problema este că pierderea kilogramelor apare ca urmare a lipsei alimentației și nu are nicio legatură cu fazele lunii.

6. Cura de slăbire "5 inghițituri"

Dieta presupune sărirea peste micul dejun și consumarea la pranz și la masa de seară a numai 5 inghițituri de mâncare. Deși este în regula să controlezi porția de alimente pe care o mănânci, ai nevoie de suficienti nutrienți care să asigure funcționarea optimă a organismului.

 7. Cura de slăbire cu fursecuri

Dieta presupune consumul exclusiv de fursecuri, zilnic, la toate mesele. Chiar dacă sunt din cereale integrale și n-au zahăr, și vei slăbi, îți vei priva organismul de vitamine și nutrienți importanți.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu