Săptămâna sportului la Chişinău: Zeci de copii şi tineri şi-au pus la încercare puterea, rezistenţa şi ingeniozitatea (FOTOREPORT)

Sport, multă distracţie şi premii valoroase. Zeci de copii şi tineri şi-au dat astăzi întâlnire în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde şi-au pus la încercare puterea, rezistenţa, viteza, dar şi ingeniozitatea, în cadrul celor aproximativ 50 de jocuri sportive.

Participanţii s-ar întrecut la fotbal şi hochei de masă şi chiar s-au bătut în costume gonflabile gigantice. Competiţia veselă a marcat începutul Săptămânii Europene a Sportului în Republica Moldova.

Piaţa Mariii Adunări Naţionale s-a transformat astăzi într-un stadion imens, unde au fost amenajate 48 de terenuri de joacă.

Participanţii au avut de îndeplinit cele mai diverse sarcini, iar în schimb au primit câte un sticker, pe care ulterior îl pot schimba pentru un premiu:

"Aici trebuie de scos câte un pătrat. Cătăm care se scoate cel mai uşor şi îl punem sus şi se construieşte aşa un turn. Cât mai înalt, atât mai bine".

"El trebuie cu o singură mână, cu o aţă să treacă prin toate aceste acuri".

Copii au format cozi pentru a participa la o cursă de târât, dar adolescenţii au luat cu asalt jocurile care implică forţă fizică, dar şi jocurile de masă s-au bucurat de popularitate:

"E interesant şi e destul de greu, dar nu e imposibil. Îmi place sportul şi vreau să încerc cât mai multe sporturi interesante".

"Foarte interesant pentru copii şi chiar pentru noi adolescenţii, care trebuie să învăţăm toată ziua, ne mai relaxăm un pic, un pic de sport".

"Interesant.. - De ce? - Te distrezi! - A fost greu? - Nu, dar trebuie să ştii cum să îşi învingi adversarul".

Cei care se vor isprăvi cel mai bine cu sarcinile puse vor câştiga un echipament sportiv, dar şi cărţi.

"Este foarte interesant şi sper că o să luăm premiul cel mare", a menţionat un participant.

La rândul lor, părinţii s-au bucurat că picii lor şi-au găsit noi prieteni de joacă şi chiar au abandonat jocurile video de care copiii sunt nedespărţiţi:

"Foarte important, ei prin jocuri învaţă, se distrează şi cresc".

"Se dezvoltă mai bine, la aer curat, liber".

Potrivit organizatorilor, jocurile sunt nu doar distractive, dar şi educative. Mai mult de atât, aceştia au avut grijă ca şi maturii să-şi găsească activităţi pe plac.

"Noi am decis să propunem tipuri de sport neobişnuite, care nici nu sunt în Chişinău, dar puteţi veni la noi şi să le testaţi", a declarat Serghei Cataraga, organizator.

Săptămâna Europeană a Sportului va culmina cu un maraton, care va avea lor duminică, 29 septembrie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu