SĂPTĂMÂNA POLITICĂ: Evenimentele care s-au făcut remarcate

Embed:

Ședința Consiliului Suprem de Securitate și dezbaterea în Parlament a raportului  Comisiei de anchetă în cazul Băncii de Economii, Băncii Sociale şi Unibank au fost subiectele politice care au marcat această săptămână.

Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a fost audiat, luni, de ofiţerii anticorupţie. El a vorbit despre faptul cum a intrat în posesia informaţiilor despre creditele oferite de Banca de Economii şi Banca Socială.

La începutul săptămânii a avut loc ședința Consiliului Suprem de Securitate, convocat de șeful statutului, unde s-a hotărât elaborarea unei noi Strategii de Securitate Naţională.

Tot luni, fostul liberal-democrat Iurie Leancă şi-a lansat  noul proiect politic. Este vorba de Partidul Popular European din Moldova - formațiune care va fi de centru-dreapta.

Prezentatorul postului de radio "Golos Rosii" Armen Gasparean nu a fost lăsat să intre, luni, în Moldova. El a fost declarat indezirabil și i-a fost interzis accesul în ţara noastră până în anul 2020.

Marți, deputaţii au dezbătut cu ușile închise, aproape opt ore, raportul Comisiei de anchetă în cazul Băncii de Economii, Băncii Sociale şi Unibank. În urma unei decizii a Parlamentului, viceguvernatorul Băncii Naţionale Emma Tăbârţă şi preşedintele Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, Artur Gherman, au fost demişi.

Miercuri, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a plecat într-o vizită oficială în România. El s-a întâlnit cu omologul său Călin Popescu Tăriceanu, și cu ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu. Candu a participat și la un dineu oficial cu ocazia zilei de naștere a Principesei Moștenitoare Margareta.

Joi a fost semnat acordul privind implementarea programului European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală. Proiectul prevede fonduri de 64 de milioane de euro pentru dezvoltarea agriculturii ţării noastre.

În aceeași zi, președintele Legislativului, Andrian Candu, s-a întâlnit, la București, cu președintele român, Klaus Iohannis. Oficialul a îndemnat statele europene să propună programe concrete pentru susținerea parcursului european al Moldovei înainte de summit-ul de la Riga.

Vineri, ministrul de Externe, Natalia Gherman, a anunțat că în prima jumătate a acestui an, premierul Franței, Manuel Valls, va vizita ţara noastră.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu