Săptămâna politică: Acuzaţii de trădare în AIE şi interese ascunse şi audieri în cazul morţii lui Sorin Paciu

Toate-s noi şi vechi sunt toate. Cam aşa ar putea fi descrisă săptămâna care se încheie, dacă e să aruncăm o privire asupra scenei politice din Moldova. Schimbul de replici dintre PL şi PLDM a fost nelipsit. Liderii celor două partide s-au acuzat reciproc de trădări şi interese de partid. Iar la scurt timp au mai avut un motiv de dispută: situaţia la Banca de Economii.

La începutul acestei săptămâni, Comisia parlamentară de anchetă în cazul morţii lui Sorin Paciu a demarat audierile. Membrii comisiei s-au deplasat la Făleşti unde au audiat mai mulţi angajaţi ai Moldsilva, procurori, poliţişti şi medici. După şedinţă, ei au anunţat că vor solicita structurilor din conducerea statului să suspende din funcţie pe durata anchetei toate persoanele care au tangenţă cu acest incident.

Tot luni, liderul PL, Mihai Ghimpu l-a acuzat pe liberal-democratul Vlad Filat că ar fi lansat împotriva sa o campanie de denigrare pentru că ar fi imposibil de cumpărat. Politicianul a reiterat învinuirile şi la un post privat de televiziune unde şi-a dat frâu liber emoţiilor. În replică, Vlad Filat a spus că în acestă manieră se guvernează de trei ani.

Marţi Comisia care anchetează moartea lui Sorin Paciu a continuat audierile. La întrebările deputaţilor au răspuns alte persoane ce au avut legătură cu incidentul din Pădurea Domnească.

Tot marţi, vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, s-a întâlnit cu şeful Departamentului de Externe de la Tiraspol, Nina Ştanski. Cei doi au declarat că se pregătesc pentru o eventuală întrevedere dintre premierului Vlad Filat şi liderul din stânga Nistrului, Evgheni Şevciuk.

Miercuri, Guvernatorul BNM a anunţat despre pierderile excesive înregistrate de Banca de Economii. În scurt timp, consilierul municipal din partea PCRM, Victor Gurău, l-a acuzat pe premierul Filat că vrea să cumpere instituţia, la preţ de câteva ori mai mic decât cel real. Acuzaţiile au fost calificate drept aberante de către consilierul prim-ministrului Igor Volnitchi.

Joi, preşedintele Timofti a fost supus unei intervenţii chirurgicale în urma căreia i-a fost extirpată vezica biliară. Medicii spun că operaţia a decurs cu succes. Din cauza problemelor de sănătate ale preşedintelui, omologul său român Traian Băsescu a amânat vizita la Chişinău, programată pentru 1 februarie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu