Săptămâna după care politicul moldovenesc nu va mai fi cum a fost. O RETROSPECTIVĂ

Embed:

Săptămâna aceasta a fost una de foc pentru politica moldovenească, după arestarea fostului premier Vlad Filat.

Opinia publică, presa din ţară şi cea din străinătate, precum şi partenerii europeni, toţi au fost cu ochii pe acţiunile care s-au derulat la Chişinău.

Luni, procurorii anticorupţie au pus sechestru pe cinci maşini de lux care aparţin fostului premier Vlad Filat. 

Iar joi, CNI a dispus iniţierea verificărilor averii deputatului, în condiţiile în care acesta a indicat în declaraţia sa de avere doar două automobile.

Săptămâna aceasta au continuat percheziţiile la casele politicianului. În una din locuinţe, anchetatorii au găsit carduri bancare, stick-uri de memorie şi ceasuri de lux.  

Miercuri, procurorii au declarat că beneficiarul adevărat al companiei "Caravita", implicată în frauda de la Banca de Economii, este liderul PLDM, Vlad Filat. Afirmaţia a fost făcută după audierea administratorului firmei, Ion Rusu, care este şi naşul politicianului.  

Vineri, Curtea de Apel Chişinău a respins contestaţia avocatului lui Filat, care a cerut eliberarea clientului său. Instanţa a menţinut astfel decizia Judecătoriei Buiucani de arestare a deputatului pe un termen de 30 de zile.  

Joi, fracțiunile PCRM și PSRM au depus în Parlament o moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Valeriu Streleț. Deputaţii îi reproşează premierului detașarea de atribuțiile consituționale și îl suspectează de implicare în acte de corupţie.  

Tot în această săptămână, premierul Valeriu Streleţ a anunţat că există premise pentru rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului din Chişinău. Şeful executivului a făcut declaraţia cu referire la rezultatul unei anchete, concluziile finale ale căreia vor fi prezentate în data de 6 noiembrie.  

Acum câteva zile, şeful statului, Nicolae Timofti, i-a convocat pe reprezentanţii Alianţei pentru Integrare Europeană 3 şi le-a cerut să menţină coaliţia.  

Săptămâna s-a încheiat cu vizita la Chişinău a comisarului european pentru Comerţ, Cecilia Malmström, care a îndemnat autorităţile să continue planul de reforme iniţiat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu