Săptămâna care se încheie a fost marcată de tensiuni între liderii PLDM, PL şi PD. VEZI RETROSPECTIVA

Embed:

Săptămâna care se încheie a fost marcată de tensiuni între liderii fostelor componente ale Alianţei pentru Integritate Europeană. Scandalul provocat de interceptarea ilegală a unor convorbiri telefonice dintre mai mulţi oficiali, dar şi punerea sub învinuire a mai multor demnitari de rang înalt, au ţinut presa pe jar.

Disensiunile dintre liderii PLDM, PL şi PD s-au accentuat. Atât liberalii, cât şi democraţii, au cerut premierului Vlad Filat să demisioneze. Iar liderul PD, Marian Lupu, a declarat că este gata să renunţe la fotoliul de preşedinte al Parlamentului, dacă premierul îşi va prezenta demisia. Drept răspuns, PLDM îi acuză pe foştii colegi de coaliţie de şantaj şi dorinţă de a provoca anticipatele.

Un alt eveniment a fost crearea Comisiei de anchetă în cazul Băncii de Economii. Membrii acesteia urmează să analizeze atât situaţia de la BEM, cât şi a întregului sistem financiar-bancar din ţară.

Tot în această săptămână, ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi s-a prezentat la audieri la Centrul Naţional Anticorupţie. El este bănuit de depăşirea atribuţiilor de serviciu. Usatîi se declară nevinovat. Şi şeful de la Finanţe, Veaceslav Negruţa, a fost pus sub învinuire de CNA. El este acuzat de abuz în serviciu în cazul Sandulachi. Oficialul pledează, în continuare, nevinovat.

Iar, funcţionarii Ministerului Transporturilor sunt vizaţi în patru dosare penale, deschise de Centrul Naţional Anticorupţie. Şi asta pentru abuz în serviciu şi calitatea proastă a unor lucrări de reparaţie.

Totodată, judecătorii au emis un mandat de arest pe numele şefului Fiscului, Nicolae Vicol, reţinut de ofiţerii CNA. El este învinuit de abuz în serviciu şi interceptarea ilegală a telefoanelor subalternilor săi. Supărat, premierul Vlad Filat i-a interzis şefului CNA şi tuturor ofiţerilor din subordinea sa accesul în Guvern. Filat îl acuză pe Chetraru că acţionează la indicaţia unor lideri politici. Şeful CNA cataloghează decizia premierului drept o tentativă de intimidare a instituţiei. Scandalul nu se opreşte aici. Şi asta pentru că mai multe interceptări telefonice ale şefului Fiscului, Nicolae Vicol, cu mai mulţi demnitari au fost făcute publice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu