Săptămâna care se încheie a fost bogată în evenimente politice

Embed:

Luni, Moldova a intrat oficial în perioada electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie. În ziua următoare, 41 de partide au primit undă verde de la Comisia Electorală Centrală pentru a participa la scrutin.

Liberal-democraţii şi liberal-reformatorii le-au cerut magistraţilor Curţii Constituţionale să se pronunţe asupra legalităţii iniţiativei lor de a organiza un referendum republican în ziua scrutinului parlamentar. PLDM şi PLR îi cheamă pe alegători să-şi spună părerea privind modificarea Constituției, astfel încât şeful statului să fie ales şi demis  direct de cetăţeni.

Miercuri, Partidul Democrat a lansat cinci priorități pentru familiile din Moldova. În acest scop, democrații au anunţat că lucrează pentru a crește economia Moldovei, astfel încât fiecare familie să aibă acces la servicii de calitate.

Şi tot miercuri, președintele grupului de prietenie cu Moldova din cadrul Senatului francez, Josette Durrieu, a anunţat că Parlamentul Franței va urgenta procedura de ratificare a Acordului de Asociere dintre Moldova și Uniunea Europeană.  

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu