Şantierele, sursă de mizerie. Maşinile de mare tonaj aduc noroi pe carosabil

Embed:

Multe străzi din Capitală sunt pline de mizerie din cauza camioanelor de pe şantiere care aduc noroi pe carosabil.

Regulamentul circulației rutiere interzice șoferilor să circule pe drumurile publice cu vehicule care au pe roți materiale de construcţie. Regula nu este însă respectată de unii conducători auto. Administratorii clădirilor aflate în construcție au angajat persoane care curăţă cu lopata glodul de pe drum.

"Facem curat. - Cine v-a pus să faceți curat?- Păi cum, să nu fie glod, să nu se ducă murdărie pe drum, pe traseu. Păi nu ai unde spăla aici. Cum să le speli?"

Șoferii sunt indignați că trebuie să cheltuiască săptămânal sute de lei la spălătoriile auto.

"În fiecare zi mașinile mari circulă și toată mizeria asta se duce în oraș. Mașinile trebuie de spălat în fiecare zi. Nu e normal lucrul ăsta. În fiecare zi practic o spăl. 120 de lei trebuie să scoți în fiecare zi din buzunar."

"Toate mașinile ar trebui să iasă curate de la șantier. Treaba constructorilor cum fac lucrul acesta. Fie betonează ogradă sau fac spălătorie acolo la roți."

Iar pietonii aruncă toată vina pe şefii de şantiere.

"Eu cred că ar trebui să curețe pentru că e imposibil de mers prin murdăria aceasta. Eu rar vin pe aici, dar de fiecare dată m-am murdărit."

"Este imposibil să mergi pe aici. Cei care construiesc în zonă ar trebui să cureţe drumul sau intarea pe şantier."

Problema a ajuns în atenția primarului interimar al Chișinăului, Silvia Radu, care a cerut subalternilor să găsească o soluţie.

"Nu este normal ca constructorii să-și execute lucrările și apoi mașinile murdare să împrăștie glodul prin oraș, iar noi cu banii bugetari să spălăm din urma lor. Ar trebui să aibă o instalație înainte de ieșire din șantier pentru spălarea roților", spune Silvia Radu, primar interimar al Capitalei.

Potrivit Inspecţiei de Stat în Construcţii, la sfârşitul anului 2017, în municipiul Chişinău erau peste 930 de şantiere.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu